ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ: Κάλεσμα στην 48ωρη απεργία Τέταρτη 13 και Πέμπτη 14 Φλεβάρη


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δημόσιες και δωρεάν κρατικές κοινωνικές δομές και εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά

Η πανελλαδική γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια στη δουλειά όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΔΗΦ, ΚΗΦΗ κλπ).


Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλεια των εργαζομένων και η απόγνωση των 130.000 ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κ.α. που κινδυνεύουν να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν.

Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Τώρα απαιτείται να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν μπορούν να βάζουν το χέρι στην Αλεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, δηλ. στους Ιδιώτες, που καραδοκούν να επεκτείνουν τη δράση τους στους τομείς της πρόνοιας.

Το σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής δεν μπορεί να αφήνεται ούτε στα περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ούτε και στα χέρια εθελοντών, ΜΚΟ και εμπόρων.

Η πανελλαδική γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές να πάρουν μαζικά μέρος στη 48ωρη απεργία Τέταρτη 13 και Πέμπτη 14 Φλεβάρη και στην συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.00 π.μ.

Καλεί τα σωματεία των Δήμων σε οργανωμένο αγώνα με το ταξικό κίνημα, για να βάλουν φρένο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαθλιώνει το λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα.

Να παλέψουν για:
Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.

Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Η πανελλαδική γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ