Δίκη 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ: Αύριο Τρίτη διαδηλώνουμε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων



ΣΤΙΣ 8.30, ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

4ωρη στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και συνδικάτα

«Να δείξουμε εμείς μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή. Αυτό είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης».
Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη, μπροστά στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης που οργανώνει αύριο Τρίτη, στις 8.30 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως και την πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα δικαστούν 35 στελέχη του ταξικού κινήματος. Οι 35 συνδικαλιστές οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την κυβερνητική καταστολή και την προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος τους, με αφορμή την παρέμβασή τους στο υπουργείο Εργασίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ την Παρασκευή για την αυριανή κινητοποίηση καλεί «τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Να πάρουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της. Ο δρόμος της ταξικής ενότητας και οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αναχαιτίσουν μέτρα, να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης των μονοπωλίων. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού»!
- Μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για την Τρίτη 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.)
Πανεργατική 4ωρη στάση εργασίας (7 π. μ. - 11 π.μ.) αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Επίσης:
- Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Λαυρίου κάνουν στάση εργασίας 7 π.μ. - 11 π.μ.
- Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, κάνει 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή της πρωινής βάρδιας στην Αττική.
- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.).
- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και τα Σωματεία Λογιστών Αθήνας και Πειραιάκήρυξαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μ. και καλούν στη συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
- Σε 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) προχωρούν ακόμα: το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά. 
Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟΥ), το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αεξίου», το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης», ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, η«Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Εφοριακών», τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία
Κάλεσμα και από την ΠΑΣΕΒΕ
Τη συμπαράστασή της στα 35 στελέχη Ομοσπονδιών και Σωματείων, μελών του ΠΑΜΕ, «που οδηγούνται στα δικαστήρια με ψεύτικα και προβοκατόρικα στοιχεία», εκφράζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καλώντας στη συγκέντρωση της Τρίτης, στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων. «Αν η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το λαϊκό-αγωνιστικό και ταξικό κίνημα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει και το μεγάλο φόβο τους γιατί γνωρίζουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν και που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στην καταστροφή, θα φέρουν ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ.
Συμπαράσταση από την ΠΣΟ
Την άμεση απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες κατά των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ απαιτεί το Προεδρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που οργανώνει και εκπροσωπεί με ταξικό προσανατολισμό, εκατομμύρια εργάτες από όλο τον κόσμο.
Σε επιστολή της απαιτεί την άμεση απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες των συνδικαλιστών, καταδικάζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης «που συνεχίζει την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και την ίδια στιγμή προσπαθεί να καταστείλει με αστυνομική τρομοκρατία τις αγωνιστικές οργανώσεις που με αποφασιστικότητα και θάρρος αντιμετωπίζουν την επίθεση αυτή όπως η περίπτωση του ΠΑΜΕ».