Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΟ ΕΣΑΜ διάλεξε στρατόπεδο, υπηρέτης κυβέρνησης-Ε.Ε-μεγάλου κεφαλαίου.‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Απεργία σήμερα στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, ενάντια στην επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ κατ' εντολή των πολυεθνικών.


Νερό στο μύλο κυβέρνησης -Ε.Ε-μεγάλου κεφαλαίου-εμπορικών πολυεθνικών κ.λ.π ,όπως συνήθως, ρίχνει και ο πρόεδρος και το Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Μαρουσιού. Οι Κοι Παπαχρυσάνθου, Πέππας και λοιποί σύμβουλοι,μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, του ΕΣΑΜ, σαν γνήσιοι  εκπρόσωποι των μεγαλεμπόρων , όπως και τότε που χτιζόταν τα Mall-golden, έτσι και τώρα, παρ' όλα τα καλέσματα, τις ανακοινώσεις των σωματείων και της ΛΑΣ Μαρουσίου, αλλά και τις προσωπικές επικοινωνίες μας , διάλεξαν γι' άλλη μια φορά στρατόπεδο, απέναντι στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομαγαζάτορες της πόλης μας.Στο πλαίσιο της απεργίας,μέλη σωματείων του εμπορίου που παλεύουν με τη γραμμή του ΠΑΜΕ, σωματείων αυτοαπασχολούμενων, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μαρουσίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποίησαν συγκέντρωση με την ανακοίνωση της εξόρμησης και της απεργίας, στο «The Mall» στο Μαρούσι,καλώντας τους καταναλωτές -εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα- σε κοινή και συντονισμένη πάλη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που μας αφορά όλους.


 
Αυτοαπασχολούμενε, μικρομαγαζάτορα στο Μαρούσι,πάρε την υπόθεση στα δικά σου χέρια, έχεις τη δύναμη, γύρισε τη πλάτη στους υποταγμένους του ΕΣΑΜ. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καθώς και η νέα φοροεπιδρομή αποδεικνύει ότι τα συμφέροντα τα δικά σου, αντικειμενικά βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα συμφέροντα των μισθωτών εργαζομένων, ενώ είναι απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια που κυριαρχούν στο εμπόριο και γενικότερα.

Κοινός εχθρός για τους μισθωτούς εργαζόμενους και τους μικρούς εμπόρους είναι σήμερα η πολιτική και τα κόμματα που φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό υπηρετώντας την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.


Αυτό που χρειάζεται σήμερα επειγόντως για να αποκρουστούν η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα νέα φοροεξοντωτικά μέτρα, τα συνεχή βάρβαρα μέτρα και μνημόνια που φέρνουν μαζί κυβερνήσεις – ΕΕ και ΔΝΤ, είναι η κοινή αγωνιστική δράση με κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και η διαμόρφωση της λαϊκής συμμαχίας που θα ανατρέψει την πολιτική και την εξουσία που υπηρετεί τα μονοπώλια.


Πρέπει να σημάνει συναγερμός και στο Μαρούσι, συσπείρωση όλων των εμποροϋπαλλήλων στα σωματεία μαζί με το ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων με την επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ στην πόλη μας. Κοινή δράση με τη Λαϊκή Επιτροπή, που εκφράζει την αγωνιστική συμμαχία των εργαζομένων με τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.


Εμπιστεύσου τη δύναμη της εργατικής – λαϊκής συμμαχίας που προτείνει το ΚΚΕ και μάχεται για την οικοδόμησή της. Λύση για το λαό υπάρχει με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και υποδομών, του φυσικού και ορυκτού πλούτου και λειτουργία τους με κεντρικό σχεδιασμό, μονομερή διαγραφή του χρέους. Με το λαό στην εξουσία.


Γραφείο τύπου ΛΑΣ Μαρουσίου- 30/12/2012