Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑνακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μαρούσι Δεκέμβρης 2012
 Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 18/12/2012 λόγω της σημερινής απεργίας των εργαζόμενων στο Δήμο και γιατί εισηγήσεις για σοβαρά θέματα του συμβουλίου,όπως το θέμα "Σχέδιο οικονομικής υποστήριξης του Δήμου" ήρθαν σε γνώση μας λίγο πριν την συνεδρίαση.

Η δημοτική αρχή και ο Κος Δήμαρχος παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις δήθεν συμπαράστασης στους εργαζόμενους και ο Κος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παρ' ότι ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει την τριήμερη αποστολή των εισηγήσεων τακτικών θεμάτων, αποφάσισαν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης. Καταγγέλλουμε την τακτική που εγκαινίασε εδώ και καιρό και συνεχίζει η πλειοψηφία, να υποβαθμίζει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αποφύγει την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και αντιπολίτευση.

Οι εργατοϋπάλληλοι συνολικά και στις υπηρεσίες του δήμου Μαρουσίου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους , να καταδικάσουν τους φορείς των αντεργατικών πολιτικών στο Μαρούσι και να απομονώσουν όσους υπονομεύουν και εκφυλίζουν τους αγώνες τους. 

Σήμερα ο μόνος δρόμος που μπορεί να φρενάρει την αντεργατική επίθεση ,μεγάλου κεφαλαίου- Ε.Ε- της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-κομμάτων του ευρωμονόδρομου και δημάρχων υποστηρικτών του υπαρκτού καπιταλισμού όπως ο Κος Πατούλης , ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στις απολύσεις, την μείωση μισθών , την παραπέρα φοροληστεία και φτωχοποίηση των εργατικών οικογενειών , η μόνη λύση είναι η απειθαρχία στη καπιταλιστική βαρβαρότητα,  είναι ανάγκη με μαζικές διαδικασίες , συνελεύσεις και από κοινού με τους άλλους κλάδους, οι εργαζόμενοι στο Δήμο να συζητήσουν ,να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους με ουσιαστικούς αγώνες, που θα τους αποφασίζουν οι ίδιοι , να περάσουν από την άμυνα και την αναμονή στην οργανωμένη αντεπίθεση. Σε συμμαχία δημόσιοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι-άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι- μισθωτοί επιστήμονες, με συνολικό πλαίσιο πάλης και αιτήματα, να δημιουργήσουμε την λαϊκή συμμαχία στο Μαρούσι , η φύτρα υπάρχει και είναι η Λαϊκή Επιτροπή , μπορεί και πρέπει  να ενισχυθεί με νέες δυνάμεις και από τους εργαζόμενους στο δήμο. 

Καλούμε σε συμμετοχή  στην Δημοσιοϋπαλληλική απεργία τις 19/12 και στην 3ωρη στάση 12-3 μ.μ την ίδια μέρα στον ιδιωτικό τομέα , καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 1 μ.μ στην Ομόνοια και της Λαϊκής Επιτροπής στις 6:30 μ.μ στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι με σύνθημα:

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγεται συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με 10αδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

  • Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε εσάς που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά την σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντια σας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνετε αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι 
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης