Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑνακοίνωση εκλεγμένων του ΚΚΕ στα Δημοτικά Συμβούλια της Αττικής‏


Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Αττικής με αφορμή τις κινητοποιήσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και τις κινητοποιήσεις των δήμων για τα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν σε απολύσεις, κλείσιμο υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου και του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους δήμους, κλιμακώνει την επίθεση και στους εργαζόμενους των δήμων, με υποχρεωτικές μετατάξεις, απολύσεις, διαθεσιμότητα, αργία, έντασης του αυταρχισμού, στοχεύοντας και στην συνδικαλιστική και πολιτική δράση που τροφοδοτεί την ανυπακοή στη βαρβαρότητα.
Η απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού (ΥΕ - ΔΕ) μέχρι το 2016 που αφορά τον κορμό του εργατοτεχνικού προσωπικού των δήμων δηλώνει ότι ανοίγει με βεβαιότητα ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων για τις βασικές υποδομές και υπηρεσίες τους, όπως είναι η καθαριότητα, η συντήρηση του πράσινου, των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης θα σπρώξουν τους δήμους από τους φετινούς προϋπολογισμούς κιόλας σε δραματική αύξηση φόρων και τελών και θα γονατίσουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, του άνεργου, του συνταξιούχου!
Στην επίθεση αυτή οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στους Δήμους της Αττικής καλούν αιρετούς και δημοτικές αρχές να μην εφαρμόσουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που σφαγιάζουν ζωή και δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους δήμους και τα εργατικά λαϊκά στρώματα στην Αττική, που πλήττονται βάναυσα και επανωτά από την επιδρομή κυβέρνησης, τρόικας, κεφαλαίου.
Να μη συνταχθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να μην στείλουν ονομαστικούς καταλόγους των εργαζομένων αφού αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Να μην υπογράψουν οι δήμαρχοι διαπιστωτικές πράξεις σε περίπτωση που τους σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι από το ΥΠΕΣ.
Να παλέψουν στο πλάι των εργαζομένων για να καταργηθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων όπως και τη μείωση προσωπικού μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων και απολύσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση και κατάργηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά στην παράδοσή τους σε ιδιώτες. Να αντιπαλέψουν το λεγόμενο "Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας" που στοχεύει στην εξαφάνιση του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και που με πρόσχημα την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους ΟΤΑ ανοίγει πλέρια το δρόμο για νέα χαράτσια και φόρους στη λαϊκή οικογένεια.
Να απορρίψουν κατηγορηματικά τη δημιουργία του Ειδικού Ταμείου που έχει στόχο το τίμημα από την εκποίηση της κρατικής και δημοτικής περιουσίας να πάει για την ικανοποίηση του κρατικού χρέους.
Το ΚΚΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους των δήμων να μην εφησυχάζουν ούτε στιγμή από τις παραπλανητικές δηλώσεις της κυβέρνησης και δημάρχων όπως της Αθήνας και του Πειραιά! Η πλειοψηφία των δήμων στην Αττική βρίσκονται ήδη σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησής τους από το κράτος και θα οδηγηθούν σε σύντομο διάστημα στην αναγκαστική διαδικασία της λεγόμενης "οικονομικής εξυγίανσης" που θα σημάνει κλείσιμο υπηρεσιών, απολύσεις, μετατάξεις, γενικευμένη απαγόρευση προσλήψεων και άγρια φορολόγηση των νοικοκυριών. Οι ευθύνες των δημάρχων δεν μπορούν να αποκρυφτούν, συνέδραμαν αποφασιστικά για να φτάσουμε έως εδώ, η καρδιά της πρακτικής και της πολιτικής τους αποτυπώνεται στις αντιδραστικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης και είναι η ζωντανή εικόνα του "Καλλικράτη" που στήριξαν και στηρίζουν στην πλειοψηφία τους. Άλλωστε οι δημοτικές αρχές και οι δήμαρχοι είναι το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που προωθούν την αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου σήμερα και τσακίζουν το λαό και στο τοπικό επίπεδο.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αποφασισμένη οργανωμένη λαϊκή πάλη, με γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και την πολιτική τους, ανατροπής των μνημονίων διαρκείας και της πολιτικής που τα αναπαράγει»!