Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΨήφισματα προς την γενική συνέλευση του Συλλόγου προοδευτικών γυναικών Αμαρουσίου - μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (Ο.Γ.Ε)1ο ψήφισμα:
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου καταδικάζει το εγχείρημα της ναζιστικής φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να ζητήσει τα ονόματα των μεταναστόπουλων που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς .

Απαιτεί από τον δήμο Αμαρουσίου αλλά και τους άλλους δήμους να μην δώσουν στοιχεία στο υπουργείο εσωτερικών προκειμένου να απαντηθεί στην ερώτηση βουλευτή της για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών που πηγαίνουν στους βρεφονηπιακούς 
και παιδικούς σταθμούς.

Καλεί τις γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας να αποκαλύψουν τους στόχους αυτού του φασιστικού μορφώματος και να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τους τραμπουκισμούς ,τις επιθέσεις αλλά και τις τάχα ανθρωπιστικές τους κινήσεις. Να απομονώσουν την Χρυσή Αυγή που με ρατσιστικές αθλιότητες προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους γονείς αθωώνοντας τις πολιτικές που αφήνουν χιλιάδες παιδιά έξω από την προσχολική αγωγή .

Να μην δεχτούν ούτε την αλληλεγγύη ,ούτε χρήματα, ούτε τρόφιμα από τους φασίστες. Να γίνουν ασπίδα προστασίας για τα παιδιά των μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς.

Αθήνα 29/10/2012


2ο ψήφισμα:
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου στηρίζει την πρόταση νόμου που κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη βουλή το ΚΚΕ για την << Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, των εφαρμοστικών νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων >>.

Αυτήν την πρόταση νόμου έχει συμφέρον και χρέος να την υποστηρίξει κάθε γυναίκα της εργατικής λαϊκής οικογένειας ,κάθε νέα εργαζόμενη και άνεργη που θέλει να υψώσει την φωνή της ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση –ΕΕ και καταδικάζουν εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε μόνιμη χρεοκοπία και εξαθλίωση .

Αθήνα 29/10/2012