Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ    Το Σικιαρίδιο ίδρυμα - ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα -  που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες , σταματά τη λειτουργία του μη μπορώντας να καλύψει οικονομικά τα έξοδα του.
    Το κράτος έχει μετακυλίσει την ευθύνη του για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή σε ΜΚΟ,ιδιώτες και “ευεργέτες”.
Ετσι η  ελλιπής κρατική χρηματοδότηση και η εξάντληση των “δωρεών”,πετάει στόν καιάδα του ανταγωνισμού περίπου 200 παιδιά με νοητική στέρηση που μέχρι τώρα καλύπτονται κυρίως εκπαιδευτικά απο το Σικιαρίδιο Ιδρυμα.
    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι  παιδιά με ειδικές ανάγκες απο φτωχά λαικά στρώματα θα μένουν κλειδωμένα στα σπίτια τους ,η βελτίωση της υγείας τους θα κάνει βήματα πρός τα πίσω ,οι γονείς τους δεν θα μπορούν να πάνε ούτε για δουλειά προκειμένου να τα προσέχουν.
    Στίς εγκαταστάσεις του Σικιαριδίου υποστηρίζονται με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης δυο Δημόσια Ειδικά Δημοτικά σχολεία και το Δημόσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου δηλ.περίπου άλλα 100 παιδιά .
    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προχωρήσει άμεσα στήν καταβολή των κονδυλίων που απαιτούνται για να συνεχιστεί η λειτουργία του Σ.Ι.
    Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα ΄στήν πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων  ,ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο Σικιαρίδιο Ιδρυμα. 
    Καλεί την Περιφερειακή Διοίκηση να καταβάλλει άμεσα τα ποσά για τη μεταφορά των μαθητών και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό.

ΜΑΡΟΥΣΙ 11/09/2012