Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑνακοίνωση Λαϊκής Συσπειρωσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΟΥΝΗΣ 2012
  
Είναι αδιανόητο να διακοπεί σήμερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που η καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα οδηγούν στην απόγνωση τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, τα ΑΜΕΑ, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η ευθύνη του κράτους για κοινωνική στήριξη και βοήθεια σ' αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο δεν πρέπει να διακοπεί, αλλά και να επεκταθεί. 


Καλούμε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα και τους χρήστες του στο Μαρούσι να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν την συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων. Πρέπει να βγάλετε τα αναγκαία συμπεράσματα , ποιο κόμμα παίρνει πρωτοβουλίες ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ,  για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας και ποιοι "αριστεροί","συνδικαλιστές", "ανεξάρτητοι" δημοτικοί άρχοντες και στο Μαρούσι ασχολούνται με τις υπουργικές, συνδικαλιστικές, δημαρχιακές καρέκλες και το πως θα καταφέρουν , ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΕ, να διορθώσουν  το καπιταλισμό και να κάνουν φιλολαϊκή την Ε.Ε.   


Το ΚΚΕ κρίνει αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση του  προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση τώρα στην ανανέωση των Συμβάσεων Εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα. Γι΄ αυτό το σκοπό, πραγματοποίησε παράσταση στο υπουργείο Εσωτερικών.Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Κόμματος εξέφρασαν τη μεγάλη ανησυχία που υπάρχει τόσο στους ωφελούμενους όσο και στους εργαζόμενους του εν λόγω προγράμματος καθώς αυτό λήγει στις 30 Ιούνη και αν δεν υπάρξει άμεση απόφαση παράτασής του, περίπου 130.000 ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και 3.800 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσαν την υπηρεσιακή κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα χαρακτηρίζοντας αδιανόητη οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του προγράμματος καθώς και στην υλοποίηση της αρχής ανταποδοτικότητας με επιβολή ειδικής εισφοράς για τη χρηματοδότησή του, όπως προβλέπει να τεθεί σε εφαρμογή, από 1/10/2012, ο νόμος 4052 του 2012. Τόνισε δε ότι αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου και να προσφέρονται απολύτως δωρεάν σ' αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Άλλωστε, το ΚΚΕ παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Πρόνοια, με μόνιμο προσωπικό που θα έχει πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα.

Η κοινωνική στήριξη και βοήθεια δεν μπορεί να είναι στα χέρια των εμπόρων της υγείας, ούτε αντικείμενο κάποιων εφήμερων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτούνται άμεσα ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της πολιτικής, ώστε η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια να είναι καθολικό λαϊκό δικαίωμα.

Ανάτρεψε στην κάλπη στημένα σκηνικά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά - δεξιάς ή αριστερής διαχείρισης, που βάζουν το λαό στη γωνία.
Ψήφισε, δυνάμωσε το ΚΚΕ. Πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των αυταπατών. Για το δικό σου συμφέρον, για να γίνει πρωταγωνιστής ο λαός.
Με το ΚΚΕ μπροστά!