Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑνακοίνωση ΠΑΜΕ, ΔΑΣ-ΟΤΑ Θεσσαλονίκης


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ Π.Α.ΜΕ. δ. Θεσ/νίκης
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέλη του ΔΣ του ΣΕΔΘ συντάχθηκαν με τη διοίκηση-
Είπαν ναι στις ιδιωτικοποιήσεις!

Στις 30/05 πραγματοποιείται ο διαγωνισμός ύψους 2.385.000€ για την ανάθεση σε ιδιώτη για 1 χρόνο των επισκευών, της συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της διεύθυνσης καθαριότητας. Ουσιαστικά, πραγματοποιείται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Μηχανουργείου του δήμου Θεσ/νίκης. Η ΔΑΣ σε προηγούμενες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο απέδειξε τις δυνατότητες του Μηχανουργείου του δήμου και των εργαζομένων. Αν τους δοθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά, τα οποία η διοίκηση του δήμου, βάσει σχεδίου, δεν προμηθεύεται, το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο.
Οι δικαιολογίες που προβάλλει η διοίκηση και τα παπαγαλάκια της, ότι ιδιωτικοποιεί το Μηχανουργείο για να σώσει και να μην ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία Καθαριότητας, είναι αστείες και ψεύτικες. Γιατί, την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιεί το Μηχανουργείο, φέρνει θέματα στο δημοτικό συμβούλιο για να μπάσει συνεργεία ιδιώτη στην Καθαριότητα. Ιδιωτικοποίηση του Μηχανουργείου σημαίνει μεγαλύτερο κόστος, κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας, ευκολότερη ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας. Το μόνο που εγγυάται η διοίκηση Μπουτάρη είναι τα σίγουρα κέρδη των εργολάβων.
Στις 23/05, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΔΘ, η ΔΑΣ πρότεινε στάση εργασίας και κινητοποίηση για τις 30/05, ημέρα κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό. Η πρόταση της ΔΑΣ δεν πέρασε. Παρουσία 11 μελών από 13: καταψηφίστηκε από Σαρηγιαννίδη και Βασιλείου (ΔΕΕ), Βάιο (ΑΚΕ), Κυριακίδη (ΔΑΚΕ)- λευκό ψήφισαν Νάκου («Φτάνει Πια»), Ξανθόπουλος (ΔΕΕ- ΠΑΣΚΕ)- απείχε από την ψηφοφορία ο Αποστόλου (ΔΑΚΕ). Tα παραπάνω μέλη του ΔΣ συντάχθηκαν με τη διοίκηση του δήμου, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα για την «αναγκαιότητα διεξαγωγής του διαγωνισμού»- ιδιωτικοποίηση!!! Την στάση τους αυτή την θεωρούμε προδοτική για τον αγώνα που δίνεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις. Όπως έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό, καμιά αυταπάτη δεν τρέφουμε για την πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΔΘ. Οι εργαζόμενοι του δήμου δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν αυτές τις παρατάξεις, αλλά με τη δράση τους να τις προσπεράσουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου:
  • Να παραστούν τη Δευτέρα 28/05 στις 2 μμ στο δημοτικό συμβούλιο, όπου επαναφέρεται το θέμα για είσοδο ιδιωτών στην υπηρεσία Καθαριότητας.
  • Να συγκεντρωθούν, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο, στο δημαρχείο την Τετάρτη 30/05 στις 9 πμ, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του Μηχανουργείου.


Γραμματεία της ΔΑΣ
                                                                                        23/05/2012