Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑνακοίνωση ΔΑΣ ΟΤΑ


Μαρούσι 10-5-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ακόμη και σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόσωποι στη ΠΟΕ ΟΤΑ αποποιούνται τη συνδικαλιστική – κομματική ταυτότητα τους. Το ποιος δε λέει την αλήθεια ας το κρίνουν οι συνάδελφοι.

Εμείς ουδέποτε κρύψαμε τη ταυτότητα μας, άλλωστε είμαστε και η μοναδική παράταξη που βγάλαμε και μοιράσαμε εκλογική διακύρηξη με τις θέσεις μας, εκεί ο καθένας θα διαπιστώσει ότι υιοθετούμε πλήρως το πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου του (Π.Α.ΜΕ.), όπως και ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι μέλος του ΚΚΕ. Καταλαβαίνουμε το πανικό τους, όμως τα στοιχεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Οι «ακομμάτιστοι» συνάδελφοι κύριος Νίκος Καλλιμάνης και Νίκος Δεπάστας ήταν ή δεν ήταν υποψήφιοι με τη ΠΑΣΚΕ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ) στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ; Ο «ανεξάρτητος» συνάδελφος Σπύρος Μπόγδανος ήταν ή δεν ήταν υποψήφιος στο υπηρεσιακό συμβούλιο αλλά και στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ υποψήφιος με τη παράταξη της ΑΣΚ (παράταξη του Συνασπισμού);

Αλλά ακόμα και οι θέσεις οι οποίες εκφράζουν στα Διοικητικά Συμβούλια τα αποδεικνύουν. Όποιος ακόμα το αμφισβητεί δεν έχει παρά να δει τα ψηφοδέλτια του συνεδρίου ή τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου και θα καταλάβει.

Επειδή όμως οι συνάδελφοι περνάνε και σε προσωπικές επιθέσεις για το αν είμαι συμβασιούχος στην ΚΕΑΔΑ ή ακόμα και για τη συμμετοχή μου στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ ή ακόμα για τη μη υπογραφή μου στη προσφυγή των συνάδελφων στη περιφέρεια 105 κ.λ.π. απαντάμε.

1) Δεν έχει καμία σχέση η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με τη νομιμοποίηση των 100 συνέδρων από τα 18 σωματεία που απορρίφθηκαν. Η απόφαση έχει να κάνει και το γνωρίζετε πολύ καλά με την άποψη του αντιπροσώπου και στη περίπτωση σας η άποψη σας ταυτίστηκε με αυτή της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ . Απλά το λέμε και το δηλώνουμε για άλλη μια φορά ξεχάσατε που ήσασταν και που είσαστε σήμερα. Χτες συμβασιούχοι, σήμερα ΙΔΑΧ, καταλαβαίνουμε άλλο πράγμα. Είναι όμως υποκρισία να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους συναδέλφους που καθημερινά απολύει η Διοίκηση του Δήμου κατ’ επιταγή της Κυβέρνησης του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ,του ΛΑΟΣ, της Τρόϊκα, το Δ.Ν.Τ.και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας.

2) Όπως γνωρίζετε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ στις τελευταίες αρχαιρεσίες ήρθε δεύτερη δύναμη ως εκ τούτου τους ζητήσαμε αναλογικό προεδρείο δηλαδή το πρώτο ψηφοδέλτιο παίρνει τον πρόεδρο και το δεύτερο τον Γραμματέα ή τον Αντιπρόεδρο.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισε να μη πάρουμε καμία από τις δύο θέσεις του προεδρείου που δικαιούμαστε. Να σας θυμίσω ότι είχαμε βγάλει και τότε ανάλογη ανακοίνωση.

Από πότε αποτελεί μεμπτό να εργάζεσαι; Θα ήθελα να τους πω στους κυρίους συναδέλφους ότι στη φιλαρμονική εργάζομαι από οχτώ χρονών δηλαδή από το 1980. Τα εισοδήματα μου τα δηλώνω κανονικά στην εφορεία και το τελευταίο χρόνο για να μπορούμε να αμειβόμαστε υπογράψαμε και σύμβαση εργασίας. Πιο είναι το άτυπο ή παράνομο;

 Σας ενημερώνω ότι έχω καταθέσει και σχετικό έγγραφο στο 4 υπηρεσιακό συμβούλιο με αρ. πρωτοκόλλου 16903/16-3-2011.

3) Πράγματι αρνήθηκα να υπογράψω έγγραφο προς τη περιφέρεια γιατί σε αυτό αναφερόταν ότι οι προσλήψεις που έγιναν από τη Διοίκηση Πατούλη είναι παράνομες και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου ζητούσε τις απολύσεις τους. Αλήθεια γιατί δεν το μοιράζετε στους υπαλλήλους; Εμείς το ξεκαθαρίσαμε και τότε άλλωστε είναι γραμμένο στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου, παράνομοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν αλλά παράνομες διοικήσεις που προχωράνε σε προσλήψεις με μοναδικό σκοπό να έχουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς ΟΜΗΡΙΑΣ.

Πάντα υποστηρίζαμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τον ποιο τρόπο προσεληφθήκαν πρέπει να έχουν ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στο ΔΗΜΟ με ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Κάτι που εσείς και οι παρατάξεις στις οποίες ανήκετε αμφισβητείτε. Το άρθρο 105 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ το ψήφησε ο ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ χέρι χέρι με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Συνάδελφοι πριν μας καταγγείλετε να διαβάσετε την εκλογική διακύρηξη της ΔΑΣ.

4) Όσο για τη συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα καλά είναι να λέτε την αλήθεια. Δεν ήταν συνάντηση αλλά παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή του Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιώργου Καταχανά, του επικεφαλής της Δημοτικής Ενότητας Μπάμπη Ζιώγα και μελών και φίλων της παράταξης κάτι που γνωρίζατε και είχατε καλεστεί να συμμετέχετε αλλά δεν ήρθε κανείς από εσάς.

Επίσης να σας θυμίσω ότι στη κινητοποίηση που έκαναν οι ταξικές δυνάμεις με τη συμμετοχή και των εμποροϋπαλλήλων για τους 105 πλεονάζοντες και για μη προχωρήσει η Διοίκηση του Δήμου στην απόφαση να θεωρηθεί ο Δήμος μας ως τουριστικός εσείς ήσασταν στη καφετερία και συνομιλούσατε με διάφορους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

5) Ότι είστε απεργοσπάστες δεν χωρά αμφιβολία το κακό είναι ότι είσαστε συνειδητά. Σας θυμίζω ότι σε όσες απεργίες είχαν εξαγγείλει τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εσείς καταψηφίσατε όχι μόνο τη συμμετοχή σας αλλά και τη συμμετοχή των συναδέλφων. Όσο για τη Παρασκευή τελευταία μέρα των πολυήμερων κινητοποιήσεων σας θυμίζω 1) ότι σας ενημέρωσα τηλεφωνικώς 2) σας υπέδειξα ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όταν το αμφισβητήσατε 3) εφόσον είχατε ακόμα τις αμφιβολίες σας γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο στη γραμματεία της ΠΟΕ ΟΤΑ; 4) Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ υπήρχε σύσκεψη για το αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις και που εσείς από ντροπή δεν ήρθατε. Αλλά και να ερχόσασταν τι θα δηλώνατε ότι το πρωί εργαζόσασταν κανονικά όταν τα Διοικητικά Συμβούλια άλλων σωματείων είχαν αποφασίσει ήδη τη συνέχιση των κινητοποιήσεων; Αλλά αν φοβάται ο εκλεγμένος ο απλός εργαζόμενος τι θα πρέπει να κάνει; Εμείς ρωτάμε, μήπως μιλήσατε με το πρόεδρο της Ομοσπονδίας και σας έδωσε τη συγκεκριμένη κατεύθυνση; Οφείλετε ν’ απαντήσετε.

6) Καλά θα κάνετε εσείς να μη μιλάτε για αγώνες γιατί έχετε την ουρά σας βρεγμένη. Σας θυμίζω ότι στις καταλήψεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας πρωτοπορήσατε στο σπάσιμο τους βαρώντας προσοχή στη Διοίκηση του Δήμου. Ενώ στη συνάντηση με τη Διοίκηση του Δήμου όταν ο κύριος Τσιπουράκης μας δήλωσε ότι θα φέρει την αστυνομία σε περίπτωση που συνεχιζόταν οι καταλήψεις αποχώρησα μόνος μου και εσείς τα «καλά παιδιά» βάλατε την ουρά κάτω από τα σκέλια όπως δηλαδή συμπεριφέρνονται και οι παρατάξεις στις οποίες ανήκετε αφού και εσείς με τον τρόπο σας ανήκετε στο σάπιο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος. Σας θυμίζω τη πρόταση που κατέβασε ο συνάδελφος Μπόγδανος ήταν να πάμε να κάνουμε κατάληψη στον REAL και τον ΑΝΤ1, δηλαδή αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Οι εργαζόμενοι και τότε έβγαλαν τα συμπεράσματα τους.

7) Καταρχήν οι αγώνες για εμάς δίνονται καθημερινά στους τόπους δουλειάς εκεί δηλαδή που βρίσκεται άμεσα ο αντίπαλος των εργαζομένων δηλαδή το αφεντικό τους πράγμα που εσείς το έχετε ξεχάσει. Χαίρομαι που έστω και με αυτή τη ξεπουλημένη ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ σηκωθήκατε από το καναπέ του σπιτιού σας, για να υπερασπισθείτε τη δουλειά σας είναι μια αρχή και αυτή. Καταλαβαίνουμε τη σπουδαιότητα του αγώνα σας, εμείς όταν αγωνιζόμαστε δεν φωτογραφιζόμαστε γιατί το θεωρούμε καθήκον μας και όχι διαφήμιση για το FACEBOOK όπως πράττετε εσείς.

Εμάς δεν θα μας δείτε πλάι με τη νόθα Διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Εμείς παλεύουμε για την πραγματική ενότητα των εργαζομένων και δεν υποτασομέθα σε συνδικαλιστικές καρέκλες και οφίτσια. Εμείς είχαμε τη πολιτική δύναμη και υπερασπισθήκαμε τις απόψεις μας μέχρι τέλους και θα κριθούμε. Ποτέ δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας για να κάτσουμε σε καρέκλες άλλωστε οι αγώνες και οι θυσίες των κομμουνιστών είναι γνωστές και δεν αμφισβητούνται.

Εξακολουθούμε να είναι πρωταρχικός σκοπός μας η οργάνωση των όλων εργαζομένων ανεξαρτήτως σύμβασης γύρω από τα ταξικά συνδικάτα και τα σωματεία. Για εμάς ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ για μια αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας, για εσάς τι είναι δίκιο τελικά μήπως οι συνδικαλιστικές καρέκλες σας; Την άλλη φορά να μιλήσετε με τη δική σας γλώσσα, και όχι των άλλων γιατί εκτίθεστε.

                                                                                                               
ΔΑΣ ΟΤΑ

Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου