Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


    Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου ,μαζί με τις  λαϊκές επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά και το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου παραδώσαμε σήμερα στις 5/3/2012, με μαζική και δυναμική κινητοποίηση ,τη δεύτερη παρτίδα χαρατσιών στη ΔΕΗ της Κηφισιάς.

Η μαζικότητα και μαχητικότητα της σημερινής κινητοποίησης βοήθησε ,
ώστε πολλοί συμπολίτες μας που περίμεναν στην ουρά για να πληρώσουν, να αλλάξουν γνώμη , να αποβάλλουν το φόβο και να αρνηθούν την πληρωμή του χαρατσιού.Αυτό ανάγκασε τούς υπαλλήλους της ΔΕΗ  να δέχονται για σήμερα την πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι.,κάτι που είχαμε επιβάλλει και στην προηγούμενη κινητοποίηση μας στις 20/12/2011.

Η ένταση της δράσης  μας  ενάντια στα χαράτσια είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες συμπολίτες μας να συσπειρωθούν μαζί μας  ,συνδέοντας τον αγώνα αυτό με το συνολικό αγώνα ενάντια στο σύνολο των μέτρων που διαλύουν την εργατική οικογένεια.

Μετά από τις διαστάσεις που έχει πάρει  η οργανωμένη παρέμβαση των Λαϊκών Επιτροπών που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα , η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου , με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή επιχειρεί την απεμπλοκή της ΔΕΗ από το μηχανισμό είσπραξης για το χαράτσι.

Είναι φανερό ότι έχουν θορυβηθεί .Οι μεθοδεύσεις και οι διαδικασίες που ξετυλίγουν δείχνουν το φόβο που τους διακατέχει απέναντι στο οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Αυτός ο ελιγμός πρέπει να αξιοποιηθεί από την πλευρά μας με κατεύθυνση την οργανωμένη μαζική ανυπακοή απέναντι σε κάθε είδους χαράτσια.Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και θα συνεχιστεί με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Το επόμενο αγωνιστικό κάλεσμα θα είναι στην Εφορία.
Θα καταθέσουμε μαζικές αιτήσεις απαλλαγής από το χαράτσι.

Για τη δεύτερη δόση του χαρατσιού ,θα επαναληφθεί η παράδοση στη ΔΕΗ των αιτήσεων που αναφέρουν ότι δεν πληρώθηκε το χαράτσι.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου,το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ , το ΛΑΟΣ  , πρέπει να πληρώσουν την επίδειξη θράσους απανθρωπιάς και υποκρισίας απέναντι στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα..

Είναι ανάγκη να διαπιστώσει η κυβέρνηση πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα ,στη συντονισμένη δράση και αλληλεγγύη.Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού με κάθε τρόπο.Είναι πια και ζήτημα επιβίωσης.