Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ «ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ» ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

                                          ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ «ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»
ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - της τρόικας και της πλουτοκρατίας χέρι-χέρι με τους δήμαρχους του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τις λεγόμενες ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ προχωράνε στους Δήμους στην υλοποίηση των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας».
Πρόκειται για προγράμματα, που στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας:
  • προσλαμβάνονται στους ΟΤΑ, μέσω ΟΑΕΔ άνεργοι για 135 μέρες με 625 ευρώ μικτά, ανεξάρτητα από προϋπηρεσία και ειδικότητα,
  • τσαλαπατούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης και υλοποιούν το χτύπημα του κατώτατου μισθού,
  • ανακυκλώνουν την ανεργία, αφού όσοι άνεργοι προσληφθούν θα δουλεύουν μόνο για 5 μήνες και μετά δεν θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε ανάλογο πρόγραμμα, πριν περάσουν επτά μήνες,
  • προσθέτουν ιδιωτικούς φορείς, μεσάζοντες ανάμεσα στους άνεργους και τον ΟΑΕΔ – «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)» κ.α.- και μάλιστα με καλή αμοιβή, που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού «μισθολογικού κόστους». Θα εισπράξουν δηλαδή για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.400.000 ευρώ!!!

Συναδέλφσσες, συνάδελφοι
Κυβέρνηση και δήμαρχοι υλοποιούν το στόχο τους για μείωση του προσωπικού στους Δήμους, αντικαθιστώντας τη σταθερή εργασία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ολοένα και πιο φτηνή εργατική δύναμη.
Προσπαθούν να διαχειριστούν την ανεργία για να εξασφαλίσουν κοινωνική συνοχή, δηλαδή ανοχή στα βάρβαρα μέτρα. Με ένα κομμάτι ψωμί να αμβλύνουν τις συνέπειες της εξαθλίωσης, που σέρνει η πολιτική τους, που κουβαλάει το καπιταλιστικό σύστημα, που στηρίζουν με νύχια και με δόντια.

Σ’ αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριό τους έχουν και συνεργούς!!.
Δεν είναι μόνο τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, είναι και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, που όχι μόνο δεν ανοίγουν μέτωπο με αυτές τις πολιτικές, αλλά τις στηρίζουν ενεργά, όπως έκαναν σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, που τα Ινστιτούτα τους (Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ) υπέγραψαν «μνημόνια συνεργασίας» για να παίξουν το ρόλο του μεσάζοντα.

Εργαζόμενε στους δήμους, άνεργε
Κοινός μας εχθρός είναι η πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους φτηνούς, μισοάνεργους, μισοεργαζόμενους, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά. Είναι τα κόμματα που στηρίζουν την κερδοφορία των καπιταλιστών, που θεωρούν μονόδρομο την ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος και όχι τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Το ΠΑΜΕ σε καλεί να ενώσεις τις δυνάμεις σου μαζί μας στον αγώνα:
  • για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά,
  • για να καταδικαστεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει. -
Μάρτης 2012