ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΕΝΑΡΗΣ 2012

«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι. Οι άνεργοι δεν έχουν ούτε κατώτατο μισθό ούτε 13ο και 14ο μισθό».  Λ. Παπαδήμος, τραπεζίτης και νυν  πρωθυπουργός της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. 
   

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει. Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν. Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
   Κάποτε, για να τσακίσουν τους μισθούς, έλεγαν ότι φταίνε για την αύξηση των τιμών και τον πληθωρισμό. Τώρα βρήκαν άλλο επιχείρημα. Για την ανεργία φταίνε οι μισθοί. Πάντα επιδιώκουν την επιβολή πολιτικής αύξησης της εκμετάλλευσης. Στις συνθήκες κρίσης θέλουν να αντισταθμίσουν τη χασούρα κερδών του κεφαλαίου. Στις συνθήκες ανάκαμψης την πολλαπλάσια αύξησή τους. Η δραστική μείωση μισθών συμβάλλει αποφασιστικά σ' αυτό. Πάντα οι τιμές αυξάνονταν πολύ περισσότερο σχετικά με τους μισθούς, αυξάνοντας τα κέρδη, έωλο επομένως εκείνο το επιχείρημα. Τώρα η μείωση μισθών δε θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Σε περίοδο κρίσης η ανεργία αυξάνεται πολλαπλάσια και απότομα. Αλλά και σε περιόδους ανάκαμψης η αύξηση της παραγωγικότητας, δηλαδή ο εκσυγχρονισμός των μέσων παραγωγής που συμβάλλει στην πολλαπλάσια αύξηση της παραγωγής και των κερδών με λιγότερους εργαζόμενους, αυξάνει την ανεργία. Μεγάλο ψέμα είπε ο πρωθυπουργός. Δε φταίνε οι μισθοί για την ανεργία, αλλά ο καπιταλισμός, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η επιδίωξη αύξησης κερδών. Μεγάλος, ύπουλος ο εκβιασμός στους εργαζόμενους να εξαναγκαστούν στην εξαθλίωση με μισθούς πείνας στο όνομα του απραγματοποίητου δημιουργίας θέσεων εργασίας. Επικίνδυνη και η επιδίωξη αντιπαράθεσης εργαζομένων - ανέργων. Στόχος, η μεγαλύτερη κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι από τους καπιταλιστές. Γι' αυτό συνέδεσε την επιχειρηματολογία του με την ανάπτυξη. Ανάπτυξη καπιταλιστική, κερδών. Να πάρουν απάντηση με κλιμάκωση της ενιαίας ταξικής πάλης εργαζομένων - ανέργων, λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 


Καμία συζήτηση και κανένας «κοινωνικός διάλογος».
Άμεση απεργιακή δράση , γενική πανελλαδική απεργία αρχές Φλεβάρη
Κανένα νέο αντεργατικό μέτρο.
Άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των ανέργων.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ!

Αυτή και μόνο αυτή μπορεί να είναι η γραμμή πάλης των . Είναι αδιανόητο κι εγκληματικό μετά από τόσα που έχουν γίνει, μετά από όσα έχει χάσει η εργατική τάξη σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα να καθίσει με τους σφαγείς της στο ίδιο τραπέζι και να παζαρέψει πόσα ακόμα και με ποιο τρόπο θα τα χάσει.
Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να συζητήσουν με τους εκμεταλλευτές μας και τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης νέο πακέτο μέτρων που σφαγιάζει ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις κι εργασιακές σχέσεις είναι προδοσία σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι πρόκληση η αποδοχή της θεωρίας των μονοπωλίων και της ΕΕ, ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος και πρέπει να μπει στην πρέσα. Στόχος του κεφαλαίου είναι να φτάσουν συνολικά στο κατώτατο δυνατό σημείο μισθοί, μεροκάματα και συντάξεις σε όλους τους κλάδους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Ο εργατοϋπάλληλος δεν είναι κόστος. Η έννοια του μη μισθολογικού κόστους είναι μεγάλη απάτη. Ο εργάτης είναι η μόνη πηγή παραγωγής πλούτου, πηγή παραγωγής υπεραξίας, υπεραξίας που ο σφετερισμός της από τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος φουσκώνει αδιάκοπα τα θησαυροφυλάκια τους.
Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε τα περιθώρια για αυταπάτες.
  • Οι εργοδότες σε αυτό το νέο γύρο λεηλασίας, που προωθούν με τη στήριξη της ΓΣΕΕ, έχουν βάλει στο στόχαστρο ό,τι υπάρχει ακόμα σε θεσμικές και οικονομικές κατακτήσεις στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ύψος μισθών, τριετίες, επιδόματα, δώρα, σταθερή εργασία, ελευθερία απολύσεων και κατάργηση αποζημιώσεων). Απαιτούν την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, με τραγικές συνέπειες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Στην επόμενη φάση θα απαιτήσουν και την πλήρη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μεροκάματου. Κανέναν δεν ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυά τους.
  • Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) έγινε για να υλοποιήσει αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δυσκολευόταν μόνη της να το καταφέρει εξαιτίας των αγώνων μας. Να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της αναπόφευκτης χρεοκοπίας στους εργαζόμενους, να μειώσει στο κατώτερο δυνατό σημείο την τιμή της εργατικής δύναμης για να διασφαλίσουν τα μονοπώλια υψηλή κερδοφορία κερδοφορία. Βαφτίζουν το έγκλημά τους σωτηρία της πατρίδας και αγωνία για τους εργαζόμενους. Αυτοί που ευθύνονται για τη δική μας φτώχεια, την ανεργία και την ανεργία των παιδιών μας έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται για να εξασφαλίσουν δουλειά οι άνεργοι. Δεν ενδιαφέρονται για τους ανέργους, ούτε για τη ζωή των οικογενειών μας. Ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, να διασφαλίσουν τα πλούτη τους, τα προνόμιά τους και να παριστάνουν στους εργαζόμενους, ότι αυτοί είναι οι σωτήρες τους.
Σαν ένας άνθρωπος να ορθώσουμε το ανάστημά τους σε κάθε χώρο δουλειάς, με τα ταξικά μας σωματεία και τις εργοστασιακές επιτροπές, για να εμποδίσουμε τις απολύσεις, τις μειώσεις στους μισθούς, τις καθυστερήσεις πληρωμών, τους πληρώσαμε την ανάπτυξη , θέλουν να τους πληρώσουμε και την κρίση τους.
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Σε κάθε γειτονιά οργανωνόμαστε  στις επιτροπές, κάθε σπίτι, κάθε πολυκατοικία, κάθε συνοικία να γίνει κάστρο αντίστασης , να "κοπεί" το χέρι όποιου τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε λαϊκό σπίτι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.


Το ΠΑΜΕ, Η ΠΑΣΕΒΕ, Η ΠΑΣΥ, Η ΟΓΕ και το ΜΑΣ  καλούν σε σύσκεψη, συνδικαλιστικών οργανώσεων  εργαζομένων,  αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, συνδικαλιστές, συλλόγους και ομάδες γυναικών, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών και σπουδαστών,  την Κυριακή 22 Ιανουαρίου   και ώρα 9,00 π.μ. στο ξενοδοχείο IMPERIAL Πλ. Καραϊσκάκη για να συζητήσουμε  τις εξελίξεις  και  τον συντονισμό των δυνάμεών μας  μπροστά στην νέα λαίλαπα που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν Κυβέρνηση,  τρόικα και η πλουτοκρατία.
Δεν είναι μονόδρομος η υποταγή και η υποχώρηση για να σωθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και η διάσωση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που μας καλούν. Είναι επικίνδυνη η αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο. Πιο βάρβαρο θα γίνεται.
Μονόδρομος για εμάς είναι:
  • Η αντίσταση για να μην ισοπεδώσουν πλήρως ό,τι μας απέμεινε.
  • Να αντεπιτεθούμε απαιτώντας έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους.
  • Το χτίσιμο της δικής μας λαϊκής συμμαχίας, του δικού μας μετώπου απέναντι στο δικό τους μαύρο μέτωπο.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις