Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΔελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μαρούσι 27/1/2012

  Στις 24/1/2012 το πρωί , σε ζωντανή σύνδεση με πρωινή τηλεοπτική  εκπομπή, στήθηκε ένα κακόγουστο σώου για την κάμερα που βρέθηκε -τυχαία; δε νομίζουμε- στην ΔΕΗ Κηφισιάς. Στο σημείο είχαν δώσει ραντεβού 4 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας , με τον κ. Πατούλη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μαρούσι. 
  Την ίδια μέρα ,στις 11 το πρωί, οι Επιτροπές Αγώνα Μαρουσιού κατά των αντιλαϊκών χαρατσιών , πραγματοποίησαν μαζική αγωνιστική παράσταση στον ίδιο χώρο, που την από μέρες προαναγγείλει. Κινητοποίηση που κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα αλλά πέρασε στα αζήτητα των  αστικών καναλιών και του τύπου. Μόνο η τηλεόραση (902) και η εφημερίδα (ριζοσπάστης) του ΚΚΕ προβάλει αυτές τις κινητοποιήσεις. 
  Εμφανιζόμενος στο τηλεπαράθυρο ο Δήμαρχος της πόλης μας και έχοντας δεξιά  τους συμβούλους του με τις καμπαρντίνες και αριστερά  την "αριστερή" αντιπολίτευση   του συμβουλίου. Με αυτό το ωραίο, συμβολικό και ενωτικό τηλεοπτικό και όχι μόνο πλαίσιο (ελληνιστί μπαγκράουντ) επιχείρησε για ακόμα μία φορά να ξεγελάσει και να παραπλανήσει τον μαρουσιώτικο λαό. 
 Χωρίς ίχνος πολιτικής τσίπας ο κ. Πατούλης με στόμφο θέλησε να ιδιοποιηθεί τα αποτελέσματα του αγώνα, που εδώ και μήνες δίνουν οργανωμένα οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι έμποροι και βιοτέχνες, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νεολαία, συσπειρωμένοι σε ταξικά σωματεία,ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, στο ΠΑΜΕ, στις επιτροπές αγώνα , στις λαϊκές επιτροπές.
ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
  • Διαδήλωση χιλιάδες λαού στο σύνταγμα μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ 21/9/2011 http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1935 και ψήφισμα στην 24ωρη πανεργατική απεργία 19/10/2011 http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=2030
  • Αποφάσεις δεκάδων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων με κάλεσμα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών γιατί δεν έχουμε και δε θέλουμε.
  • Στο Μαρούσι στήνουμε μπλόκο στα χαράτσια από τις 13/10/2011  http://lsamarousiou.blogspot.com/2011/10/blog-post_7531.htmlhttp://lsamarousiou.blogspot.com/2012/01/1830.html
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών http://lsamarousiou.blogspot.com/2011/11/blog-post_3576.html  στις 15/11/2011 ο κ. Πατούλης δεν το δέχτηκε.
  • Την Παρασκευή 20/1/2012 εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη ΔΕΗ μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα της πόλης μας και απαίτησαν κατάργηση των χαρατσιών , καμιά διακοπή του ρεύματος σε όσες λαϊκές οικογένειες αρνούνται να πληρώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Ταυτόχρονα κάλεσαν όσους περίμεναν να πληρώσουν τους λογαριασμούς να το κάνουν αρνούμενοι να πληρώσουν το ειδικό τέλος. http://laikipolydroso.blogspot.com/
  • Και την Τρίτη, 24/1/2012, οι Επιτροπές Αγώνα με την μαζική ,αγωνιστική παρουσία τους στη ΔΕΗ Κηφισιάς την υποχρέωσαν να παραλάβει εκατοντάδες αποδείξεις πληρωμής των λογαριασμών με ισάριθμες ρητές, γραπτές δηλώσεις , ότι δεν περιλαμβάνονται σ' αυτές το άδικο και παράνομο χαράτσι της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου.  http://laikipolydroso.blogspot.com/2012/01/blog-post_25.html
Η καλύτερη απάντηση στους πολιτικάντηδες και στους προβοκάτορες διάφορων μορφωμάτων που στέλνουν; σε μαρουσιώτικη εφημερίδα ,δήθεν καλέσματα λαϊκής επιτροπής γειτονιάς ερήμην των μελών της, είναι η συστράτευση για την αντίσταση, την ρήξη και την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος.
Όλοι να προετοιμάσουμε τους αγώνες που έρχονται εκεί που πονάει εργοδότες, πολιτικό τους προσωπικό, Ε.Ε, ΔΝΤ , ΓΣΕΕ, στο σεντούκι του μεγάλου κεφαλαίου, με όποιες μορφές επιλέξουμε.
 Η εργατική τάξη να μην αποδεχτεί την σφαγή της, Καμιά αναμονή. Τώρα προετοιμασία  στους χώρους δουλειάς για νέα 24ωρη προειδοποιητική απεργία όπως προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης.
Δεν πρέπει να υπάρξει ώρα χαμένη,  Ο λαός πρέπει να τσακίσει πολιτικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τους διαθέσιμους και πρόθυμους συνοδοιπόρους τους, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε σε στρατηγική υπηρέτησης και ανοχής των επιλογών των μονοπωλίων. Ο λαός να ξεπεράσει τα κάθε λογής αναχώματα. Να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που φοβάται η πλουτοκρατία και η εξουσία των μονοπωλίων. Ο ταξικός αγώνας έχει θυσίες, η ταξική υποταγή οδηγεί στην εξαθλίωση.