Aνακοίνωση για το οικόπεδο Παναγόπουλου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
   Η σημερινή 4-12-2012 συγκέντρωση  στο οικόπεδο π. Παναγόπουλου, που ο λαός με τον αγώνα του πρέπει να το μετατρέψει σε χώρου πρασίνου,  ήταν η πρώτη απάντηση στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς , στους επίδοξους αγοραστές-επενδυτές, στην δημοτική αρχή, στα συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που  προσπαθούν να ολοκληρώσουν την τσιμεντοποίηση του οικοπέδου στο κέντρο του Μαρουσιού, Χατζηαντωνίου και Ράλλη , με κάθε τρόπο. 
   Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , να αποδεχτεί η δημοτική αρχή του κ. Πατούλη, στις 28-7-2011, τα 35 "αργύρια"-θέσεις στάθμευσης στο πολυκατάστημα που θέλει να κτίσει η εταιρία TEN BRIKE, όταν αγοράσει το οικόπεδο από την ΕΚΤΑΣΙΣ, το κόψιμο νύχτα 3 αιωνόβιων πεύκων, μη διστάζοντας να προκαλέσουν ζημιές και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, σήμερα ο κ. δήμαρχος προσπάθησε να απαξιώσει , με τους τακτικισμούς του τους δεκάδες πολίτες που με πορεία απαίτησαν ελεύθερους χώρους στο Μαρούσι και όχι άλλα πολυκαταστήματα.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού καταγγέλλει τη Διοίκηση Πατούλη, γιατί βοηθά με τις ενέργειές της, και στην περίπτωση αυτή, τις στοχεύσεις του κεφαλαίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γερμανο-ολλανδική εταιρεία, κινούμενη μέσα στο γενικότερο πλαίσιο  των αποφάσεων  της Ε.Ε και των «δικών μας»  κυβερνήσεων, του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) σήμερα, αγοράζει οικόπεδα φθηνά, χτίζει πολυκαταστήματα, προσλαμβάνει σύγχρονους δούλους 4ωρίτες των 400 και των 500 ευρώ, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα,  αγοράζει έναντι πινακίου φακής αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή για να την μεταπωλήσει σε πολλαπλάσιες τιμές ως καταναλωτικά προϊόντα , καταστρέφοντας έτσι μικρομεσαίους στην πόλη και την ύπαιθρο, αυξάνει τα κέρδη της   για να αναπτύξει την κερδοφορία της , ώστε αύριο να αγοράσει άλλους  ελεύθερους χώρους, να συνεχίσει το καταστροφικό για τα λαϊκά στρώματα έργο της.

Αυτόν τον τρόπο «ανάπτυξης» στηρίζουν στην πράξη όχι μόνο τα κόμματα της άρχουσας τάξης αλλά και τα «αριστερά» κόμματα του ευρωμονόδρομου που επιμένουν να θέλουν τη χώρα δεσμευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκοντας να διαποτίσουν με αυταπάτες και εφησυχασμό τον λαό.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Μαρουσιώτικο λαό, μαζί και τους αυτοαπασχολούμενους  που απειλούνται με άμεσο αφανισμό από το τεράστιο πολυκατάστημα στην  καρδιά της πόλης μας, να βάλουν εμπόδια με την οργανωμένη πάλη τους στην τσιμεντοποίηση του οικοπέδου της Χατζηαντωνίου και Δ. Ράλλη και να παλέψουν με τα σωματεία, τους φορείς και τα κινήματα στο Μαρούσι, να αξιοποιηθεί μόνο για χώρος πρασίνου.- 
  Καλούμε σε αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση που οδηγούν τον Λαό οι πολιτικές της εμπορευματοποίησης της γης, της "ελεύθερης" οικονομίας, της ανταγωνιστικότητας, της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ενάντια στα χαράτσια, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στους μισθούς πείνας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, ενάντια στην καταστροφή του εργαζόμενου , του μικροεπαγγελματία, του αυτοαπασχολούμενου.  Ανεξάρτητα τι ψήφισε ο καθένας και η καθεμιά, σε καλούμε να συμπαραταχθείς με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση στον ταξικό αγώνα και, όταν συντρέχει η περίπτωση, και  στην κάλπη.
 Γύρισε την πλάτη σε όσους σε τρομοκρατούν, σε όσους σε τρέφουν με αυταπάτες, φύγε από την λογική τους, αυτοί δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ στάση ζωής. Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα , με ταξική τακτική και στρατηγική , με διέξοδο τον σοσιαλιστικό τρόπο ανάπτυξης , την Λαϊκή εξουσία με Λαϊκή οικονομία , αποδέσμευση από Ε.Ε και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους που δημιούργησαν οι καπιταλιστές. 
 Σήμερα να τους βάλουμε εμπόδια, αμφισβητώντας στην πράξη την ιδιοκτησία του κεφαλαίου και την εκμετάλλευση της γης, είτε λέγεται  Παναγόπουλος,  Δηλαβέρης ,  Συγγρός,  Βορές , ΕΚΤΑΣΙΣ, TEN BRIKE, αμφισβητώντας και την κατοχή και την εμπορευματοποίηση της γης και από την εκκλησία. Το έδαφος και ό,τι βρίσκεται πάνω και κάτω από αυτό είναι Λαϊκή περιουσία και μόνο προς όφελος του λαού μπορεί να αξιοποιείται.


Απαιτούμε τώρα, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν πίσω την απόφαση τσιμεντοποίησης του οικοπέδου, να αποφασίσουν την απαλλοτρίωση του χώρου και να δεσμευτεί ως χώρος πρασίνου.
    Καλούμε σε μαζική ,οργανωμένη κλιμάκωση του αγώνα, κάθε χώρος εργασίας, κάθε γειτονιά να γίνει κύτταρο αντίστασης, ανυπακοής και ρήξης  με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Όλοι  στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του νέου χρόνου να απαιτήσουμε ελεύθερους χώρους, παιδικούς σταθμούς, πλατείες και παιδικές χαρές και όχι ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων στους μεγαλοκαπιταλιστές.

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΟΣ   ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ( ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ κλπ).
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ .


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης

Δημοφιλείς αναρτήσεις