Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑνακοίνωση Συνδικάτου ΟΤΑ για την απεργία στις 17 Γενάρη


ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΙΩΝ.


Το σινιάλο για τη μεγάλη έφοδο, με στόχο την ισοπέδωση  μισθών και  δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους έδωσε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε αγαστή συνέργεια με τρόικα, μεγαλοεργοδοσία και εργατοπατέρες τούτες τις μέρες.

Νέες μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ακόμη μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και παράδοση καίριων τομέων των δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις, στην υγεία, το φάρμακο και παραπέρα ελάφρυνση των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, συνέχεια στην φορολεηλασία.

Με μοιρασμένους ρόλους και εκβιασμούς επιδιώκουν να τσακίσουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων, να παραδώσουν τη ζωή και τις ανάγκες μας στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σήμερα στους Δήμους της Αττικής η απλήρωτη δουλεία τείνει να γίνει καθεστώς, καθώς εκατοντάδες οι συνάδελφοι για μήνες δουλεύουν χωρίς μεροκάματο.
 

Οι Δήμαρχοι δεν έχουν κανένα δισταγμό, εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανέργων, την προσδοκία για ένα μεροκάματο. 
Συναινούν στο κούρεμα οργανικών θέσεων και υπηρεσιών και ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες. Με πρόσχημα τις «ανάγκες της χωράς και την κρίση» γίνονται αδίστακτοι έμποροι της ελπίδας των φτωχών, των άνεργων. Απογυμνώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες από προσωπικό δίνοντας το διαβατήριο εισόδου στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.
 

Έχουν θέσει τους όρους για να τσακίσουν το σταθερό ημερήσιο χρόνο, ο εργαζόμενος να παρέχει δουλεία για το διάστημα που η υπηρεσία θέλει και όποτε θέλει μέσα στο 24ωρο. Σειρά Δήμων έχουν ήδη προχωρήσει στην θέσπιση της 24ωρης λειτουργίας των υπηρεσιών τους με επιχείρημα την έλλειψη προσωπικού. Καλούμε τους συναδέλφους να μην ξεγελαστούν! Η  λειτουργιά των παιδικών σταθμών σε μια σειρά Δήμους είναι στο αέρα, με λειψό και ευκαιριακό προσωπικό, με λειψό διαιτολόγιο για νήπια και βρέφη και ανεπαρκή την χρηματοδότηση τους. Οι προϋπολογισμοί των Δήμων δεν αφήνουν καμία αυταπάτη. Η στάση πληρωμών γενικεύεται για εργαζόμενους και δημότες, οι ιδιώτες «επενδυτές» περικυκλώνουν τις υπηρεσίες των ΔΗΜΩΝ.
 

Συνάδελφοι: Κάνεις να μην ξεγελαστεί!
Το πρόβλημα δεν είναι το εργατικό κόστος όπως μας λένε, ούτε οι ανάγκες μας που ποτέ δεν καλύφτηκαν. Το πρόβλημα είναι η ληστεία από τους κεφαλαιοκράτες του πλούτου που εμείς παράγουμε, είναι το πολιτικό τους προσωπικό που κάνει νόμο την ληστεία.
 

 Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας. Το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή όπως μας λένε. Το δίλημμα είναι ένα. Ή  ΑΥΤΟΙ ή  ΕΜΕΙΣ. Ή ο πλούτος τους ή η ζωή μας.
 

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρω, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Είναι σε απεργία πάνω από δυο μήνες. Μας Δείχνουν το δρόμο
Παίρνουμε θέση δίπλα τους στις 17 ΓΕΝΑΡΗ και μαζί με όλη την εργατική τάξη της Αττικής απαιτούμε μισθό και όχι φτωχολόγειο, συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές συμβάσεις, μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σύνταξη και υγεία με βάση τις ανάγκες μας

Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα όλοι οι απλήρωτοι συνάδελφοι.

Αντιπαλεύουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία.

Να χρηματοδοτηθούν τώρα οι Δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την στήριξη των παιδιών, των ανέργων, των γερόντων.

Απαιτούμε τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τον ιδρώτα και τον πλούτο που παράγουμε και όχι την φιλευσπλαχνία των χορτάτων.

Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τους εργατοπατέρες, την διαίρεση συμβασιούχων - μονίμων συναδέλφων, τις αγωνιστικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων.

Παίρνουμε την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας, οργανώνουμε τα σωματεία ως ταξικά οχυρά της πάλης μας.

Γυρίζουμε την πλάτη στις πλειοψηφίες της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έριξαν χρυσόσκονη στην θηλιά της ανταγωνιστικότητας που μας πνίγει, διαίρεσαν και διαιρούν τους συναδέλφους. Η δε ΑΣΚ (ΣΥΝ) συνεχίζει και σήμερα με τους συμβασιούχους συναδέλφους την γνωστή στάση της: και στο χωροφύλακα ψωμί και στον ληστή χαμπέρι. Αντάμα με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό! 

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σας καλεί να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα σε όλους τους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία της παναττικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΓΕΝΑΡΗ, για να γίνει πιο δυνατή η ασπίδα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, η νίκη τους είναι η δική μας ελπίδα, για ενωτική αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση και τους Δημάρχους.
           
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα!

Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

Όλοι στην Απεργία ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.


                                               H Διοίκηση του Συνδικάτου