Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΚΑΛΕΣΜΑ Αγωνιστικής Συσπείρωσης και Δράσης. Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καταψήφισε
 Την αντιλαϊκή πολιτική του Μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ,ΛΑΟΣ
 Τους μηχανισμούς και τους αιρετούς του ρουσφετιού, της εξαγοράς και της ενσωμάτωσης
 


Έχεις δύναμη!
 
Ψήφισε το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ-ΟΤΑ
 
Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το

Κάνε την αγανάκτησή σου συνειδητή δύναμη αντεπίθεσης!
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είχαν να κάνουν μέχρι και σήμερα, με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των εργαζομένων, τις αποσπάσεις και μετατάξεις, την επιλογή των στελεχών διοίκησης.
 

Σαν κρατικός θεσμός και μηχανισμός του κράτους υλοποιούσε τις κεντρικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων. Σαν τέτοιος θεσμός λειτούργησε ως χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των συναδέλφων, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.

Γίνανε τόπος αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα των δημοσίων υπάλληλων, εκκολαπτήριο στελεχών για το δικομματισμό και τη διαχείριση του συστήματος.
 

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν τις ανάγκες των συναδέλφων, ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου «Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει», αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό-νομικό-πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται και θα κινηθούν πολύ περισσότερο το αμέσως επόμενο διάστημα είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό. Με τον «Καλλικράτη», το ν.3848/2010 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το πολυνόμο που πέρασε και τσακίζει ότι έχει απομείνει από δικαιώματα, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλάζουν προς το αντιδραστικότερο Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε., της επιχειρηματικότητας στην τοπική διοίκηση, του ανταγωνισμού και της ανταπόδοσης. 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα που θα ξεδιπλωθεί διευρυμένα το κύμα των απολύσεων, μέσω της εφεδρείας, θα χρησιμοποιηθούν για την βρώμικη δουλειά της «αξιολόγησης υπηρεσιών και εργαζομένων» που θα ΑΝΟΙΓΕΙ το δρόμο της απόλυσης, θα γίνουν οι μηχανισμοί που θα επικυρώνουν την σύνδεση του μισθού του εργαζόμενου με την αξιολόγηση του.
 

Καμιά αυταπάτη! Οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ένα κίνημα ανατροπής και λαϊκής συμμαχίας για ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των εκπροσώπων του κεφαλαίου.
 

Στις σημερινές συνθήκες η παρέμβαση των εργαζομένων μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων μας από τα ταξικά σωματεία.
 

Ο εργατικός-λαϊκός έλεγχος μπορεί να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο μόνο σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας.
 

Μην πέφτεις στην παγίδα!
 

Είναι κάλπικη η επιχειρηματολογία ότι οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι σαν τις άλλες, ότι εδώ «ψηφίζεις για τον αιρετό σου», «δεν είναι πολιτικές» κλπ.
 

Σκόπιμα επιχειρούν να τις απολιτικοποιήσουν για να μπορέσουν πιο εύκολα να σε παγιδεύσουν, να σου πάρουν την ψήφο, να μη βγει απ’ την κάλπη το μήνυμα της καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου των ΠΑΣΟΚ–ΝΔ-ΛΑΟΣ, της πολιτικής του Ευρωμονοδρομου που τσακίζει τον λαό.
 

Αξιοποίησε κάθε αναμέτρηση!
 

Με κριτήριο τη ζωή σου και τις ανάγκες σου.
 

Είτε ψηφίζεις για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, είτε ψηφίζεις για το σωματείο και αύριο στις βουλευτικές, η ψήφος είναι μία και το κριτήριό της ενιαίο.
Πάλη και ψήφος για τα δικαιώματά σου, τη ζωή σου, το μέλλον σου, για την ανατροπή αυτών που διαφεντεύουν με βάση τον φόβο την ζωή σου και το ιδρώτα σου.
 

 Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ–ΝΔ –ΛΑΟΣ –Πλουτοκρατίας–ΕΕ. Μη δέχεσαι να πληρώσεις την κρίση της πλουτοκρατίας. Ξεκαθάρισε το κίνημα μας από τον ξεπουλημένο-κυβερνητικό συνδικαλισμό
 

 Πες όχι στον «Καλλικράτη», στην «αξιολόγηση» , στις απολύσεις και την εφεδρεία.
Καταδίκασε την καθολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που θέλει το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου να επιβάλει για τους εργατοϋπάλληλους, το τσάκισμα του μεροκάματου, τα χαράτσια της υπερφορολόγησης του λαού.
 

 Καταδίκασε την αντιδραστική εξέλιξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, εμπιστέψου αυτούς που το σύστημα δεν τους Βάζει στο χέρι. Τους συναδέλφους που δεν πουλάνε την δύναμη και το δίκιο σου για να στηρίξουν το αστικό κράτος που σε τσακίζει.

Με τον αγώνα και την ψήφο σου διεκδίκησε
 

Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, μισθός. Άμεσα μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, των ανέργων, Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
 Όχι στην εργασιακή περιπλάνηση. Κατάργηση στην πράξη του απόρρητου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Έλεγχος των αιρετών στις γενικές συνελεύσεις και ανάκλησής τους.
Να καταργηθεί ο αντιδραστικός υπαλληλικός Κώδικας.
 

Καταψήφισε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό

Είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τα «πρώτα βιολιά» και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν «κρατικοί υπάλληλοι» και κατ’ επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού. Πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου. Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. «Μαύρισέ τους»!

Γύρνα την πλάτη στους «αριστερούς μαϊντανούς» των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Στηρίζουν τον αστικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ασκούν συνδιοίκηση και καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες ότι «τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι φορείς εργατικού-λαϊκού ελέγχου».

Καμιά ψευδαίσθηση. Φιλολαϊκοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν υπάρχουν.

 Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να είναι σήμερα το αντίπαλο δέος.
 Φύγε απ’ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
 Μη χαραμίζεις, μη σκορπίζεις την ψήφο σου στα διάφορα αναχώματα του οπορτουνισμού.

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!
Ισχυροποίησε το