Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΓια το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΡΟΥΣΙ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011

   Στον ένα χρόνο, περίπου, από την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη" επιβεβαιώνεται η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ-ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ότι αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Ουσιαστικά έρχεται να συνδράμει το κεφάλαιο στην επίθεση που κλιμακώνει σε βάρος του λαού.
Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει αποστολή την υλοποίηση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, με την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, με την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Βεβαίως, εφαρμόζεται με τη συναίνεση των τοπικών διοικήσεων, λειτουργώντας ως μηχανισμός ενσωμάτωσης στην υπηρεσία της εξουσίας του κεφαλαίου, χειραγώγησης και καταστολής του λαού.
Ο «Καλλικράτης» επιδείνωσε τα προβλήματα που ήδη υπήρχαν στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, οδηγώντας χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στους ιδιώτες, ή σε απόγνωση.
«Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΣΔΙΤ) και η εφαρμογή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο το ακόμη μεγαλύτερο χαράτσωμα των εργαζομένων για έργα και υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν στους δημότες, αλλά επιπλέον, θα προωθήσουν παραπέρα την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να κρίνουν τους υποψήφιους δημάρχους και από τη θέση που παίρνουν οι ίδιοι και τα κόμματά τους για αυτό το θέμα.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στους δήμους που ασκούν τη διοίκηση, έχουν ήδη αρχίσει την εφαρμογή του νόμου περί ΣΔΙΤ, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και σχεδιάστηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Για παράδειγμα, στον  Δήμο Αμαρουσίου επί δημαρχίας κ. Τζανίκου(ΠΑΣΟΚ) ψηφίσαν στο Δ.Σ, Προγραμματική Σύμβαση με διαδημοτική επιχείρηση, για να μελετήσει την εφαρμογή τους στο δήμο. Και σύμφωνα με αυτή, η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών που παρέχει ένας δήμος μπορούν να ενταχθούν στις ΣΔΙΤ. Τα ΚΕΠ, οι Παιδικοί Σταθμοί, η συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, οι αθλητικοί χώροι, το σύστημα καθαριότητας, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός, οι πολιτιστικοί χώροι, είναι μόνο ορισμένοι από τους τομείς που θα λειτουργούν με τις ΣΔΙΤ.
Τώρα ο κ. Πατούλης (ΝΔ)προωθεί και εφαρμόζει την πλήρη ιδιωτικοποίηση ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΏΝ ΣΤΑΘΜΏΝ χαρίζοντας δημοτικά οικόπεδα, σε επιχειρηματίες που θα κτίσουν 4 σταθμούς με τα χρήματά μας ,οι εργαζόμενοι σε αυτούς θα δουλεύουν με συνθήκες εργασίας και αμοιβές , γαλέρας και πείνας , όσες ώρες θέλει το αφεντικό από το πρωί ως το βράδυ . Σαββατοκύριακα κ.λ.π. ,τα δίδακτρα τριπλασιάζονται τουλάχιστον και όλα αυτά για 20 χρόνια αρχικά και μετά ανανέωση και πάλι ανανέωση, όπως το αεροδρόμιο, η Αττική Οδό, η γέφυρα Ριου-Αντιρίου κ.άλ.
Αυτό είχαν κατά νου ? Δήμαρχος -Οι Κόντρα στον καιρό (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)- Ζαπαντιώτης(ΠΑΣΟΚ), όταν εγκρίνανε στο Δ.Σ τις 15 Νοέμβρη το ψήφισμα που έλεγε :”Ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ΟΤΑ το όχημα για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας ","Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και
στους άλλους ΟΤΑ, κόντρα στη λογική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της οριζόντιας περικοπής μισθών, τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου."
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ καταγγέλλει αυτές τις αντιλαϊκές και αντεργατικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής και του κ. Πατούλη. Καλούμε τον λαό, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς στο Μαρούσι, να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις , να μην αφήσουμε κανέναν επιχειρηματία να πατήσει το πόδι του στους βρεφονηπιακούς.
Καμιά εμπιστοσύνη στους Μαυρογιαλούρους , ο Λαός και στο Μαρούσι να τους γυρίσει την πλάτη, δεν αλλάζουν ρότα , να τους αλλάξουμε τα φώτα , μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού,
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης.