Για το σχέδιο "ΗΛΙΟΣ"

  
Σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αποκαλύπτεται ,ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν το έργο των εμπρηστών της Πεντέλης. Με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ θέλουν να ξεπληρώσουν τα πολιτικά τους γραμμάτια, στο μεγάλο κεφάλαιο ,ξένο και ντόπιο.
Στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης , της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  και του περίφημου σχεδίου "ΗΛΙΟΣ" , θα ολοκληρώσουν την καταστροφή της Πεντέλης? Ή έχει και οδική συνέχεια?   
 
   Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση στο Μαρούσι, έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τον Λαό και γι΄αυτό το έγκλημα. Και προεκλογικά αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε αναδείξει τις ανησυχίες μας, για τις βλέψεις επιχειρηματιών να εκμεταλλευτούν, γενικά στο φυσικό πλούτο της χώρας μας και ειδικά για την Πεντέλη.
 
 Καλούμε το Λαό του Μαρουσιού και όλης της χώρας, να μην επιτρέψουν , να εμποδίσουν και να αγωνιστούν , ώστε να μην περάσουν τα σχέδια καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταστροφής της Πεντέλης , καθώς και της κλοπής της Λαϊκής περιουσίας από επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους με υψηλές αποδόσεις. 
 
Να ανατρέψουμε την εξουσία τους και να αναπτύξουμε τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας , από τον Λαό και προς το όφελος του.
 
   Πιο γρήγορα απ' όσο περιμέναμε αποκαλύφθηκαν ,οι πραγματικοί στόχοι που έχουν , βιομήχανοι, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , Δήμαρχος , όσον αφορά το Πεντελικό όρος. 
 
Διαβάζουμε στην "Α" 7/10/2011- οι σημειώσεις( Σ.Σ.) δικές μας: 
 "Στην υλοποίηση  φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό προχωρά η Εκκλησία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην AΜΑΡΥΣΙΑ ο ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης.Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του (Σ.Σ θεάρεστου) έργου προχωρούν, παρά τη γραφειοκρατία (Σ.Σ άτιμο κατάλοιπο κράτους) που εξακολουθεί να είναι μεγάλη, όπως σημείωσε ο ηγούμενος της Μονής και η επένδυση έχει ήδη ενταχθεί στη διαδικασία του σχετικού νόμου, που έγινε γνωστός ως fast track (Σ.Σ. α ρε καπιταλο-ηγούμενε) Το σχέδιο προβλέπει, όπως εξήγησε ο ηγούμενος στην «Α», επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ, σε έκταση 16.000 στρεμμάτων, στην ανατολική πλευρά του Πεντελικού (δεν ήταν σε θέση να δώσει το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας). Στην έκταση των 3.000 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο και στα υπόλοιπα 13.000 στρέμματα θα φυτευτούν από την εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου 3 εκατ. δέντρα.(Σ.Σ αυτοί δεν μας χαρίζουν θέσεις πάρκινγκ , είναι πιο οικολόγοι από τους άλλους Γερμανούς)
 
Η εταιρεία θα αναλάβει, επίσης,τη φροντίδα τους για τα 20 χρόνια που θα διαρκέσει η επένδυση. ( Σ.Σ να μην κουράζεται και ο ΣΚΑΪ)"
 
Ο Κος Πατούλης δήλωσε , στην καλά πληροφορημένη "Α".
 "«Από τη στιγμή που η επένδυση έχει πάρει τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις από τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες, ο ΣΠΑΠ δεν μπορεί να είναι αντίθετος (Σ.Σ ότι νόμιμο το υπηρετεί πιστά), ειδικά σε μια επένδυση που αφορά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και λειτουργεί συμπληρωματικά προς την αναδάσωση», 
 
Εμείς τι άλλο να γράψουμε , τα λένε όλα μόνοι τους. 
 
Για να μας κουρέψουν το χρέος , ξεπουλάνε βουνά - θάλασσα και ήλιο, στο μεγάλο κεφάλαιο. 
Από την άλλη μειώνουν μισθούς, κουρεύουν εργατικά δικαιώματα,  για να συνεχιστεί η κερδοφορία 
των επιχειρήσεων.
 
Δεν μας απομένει τίποτα άλλο, παρά να ξεσηκωθούμε.
Το σοβαρό αυτό θέμα θα το φέρουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19/10 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΛΤΗΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις