Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΤέρμα πια στις αυταπάτες!


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαρουσιώτες εργαζόμενους ,που αψήφισαν τρομοκρατία, διλήμματα,εκβιασμούς και έδωσαν βροντερή απάντηση με την συμμετοχή τους στην 48ωρη πανεργατική απεργία.  Τους μικρομεσαίους εμπόρους και βιοτέχνες της πόλης μας , που έκλεισαν τα μαγαζιά και βιοτεχνίες τους, τους άνεργους, τους νέους και νέες, τις γυναίκες, που κάναν το βήμα της ανυπακοής , της αγωνιστικής διεκδίκησης του Δίκιου των πολλών.

Χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές , που βρέθηκαν με τα ταξικά σωματεία από τα ξημερώματα στις πύλες των εργοστασίων, στις απεργιακές φρουρές, που συμμετείχαν με τα ταξικά λάβαρα του αγώνα, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Που πορεύτηκαν με τα σωματεία τους συντεταγμένα, πειθαρχημένα, περιφρουρημένα και μετέτρεψαν την οργή και αγανάκτηση ,σε αποφασιστικότητα για ταξική δράση και αγώνα. Που απομόνωσαν και τσάκισαν τους δολοφονικούς παρακρατικούς μηχανισμούς, όταν τόλμησαν να χτυπήσουν τους εργάτες και τις οικογένειές τους. 
 
 Μαρουσιώτες-Μαρουσιώτισσες 
  Η εργατική τάξη της χώρας μας βγαίνει από μια μεγάλη ταξική αναμέτρηση. Η 48ωρη απεργία - παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία με τις πλάτες της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ανέδειξαν τη δύναμη του αγώνα, τη δύναμη της εργατικής τάξης. Και στην απεργία αυτή, η σφραγίδα του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ανεξίτηλη. Βάζει, ταυτόχρονα, το εργατικό κίνημα μπροστά σε νέα καθήκοντα και ευθύνες, καθώς η αντιλαϊκή λαίλαπα θα φουντώσει ακόμα περισσότερο, τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους υπηρέτες θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί.
  Τώρα Είναι ώρα να ενωθούμε κάτω από το αίτημα "Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, κάτω τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου". Παλεύουμε για αλλαγές και διακυβέρνηση που θα υπηρετούν το λαό και όχι τα μονοπώλια.
Απαιτείται πλατιά συμμετοχή, λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία, καθημερινή δράση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή εργατική οικογένεια. 
Ούτε ένας εργάτης κι εργάτρια έξω από τα Σωματεία, καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις Γενικές Συνελεύσεις των Συνδικάτων, μαζικές εγγραφές νέων στα Σωματεία, εργατική - λαϊκή συμμετοχή σε κάθε μορφή κινητοποίησης, από την απεργία, την παράσταση διαμαρτυρίας, μέχρι την πικετοφορία στις γειτονιές, μέχρι τις πιο ανεβασμένες μορφές μαζικής, λαϊκής πάλης. Συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι κατά κλάδο, κατά γειτονιά, κατά συνοικία, μέσα από μαζικές  συλλογικές διαδικασίες και με αποφάσεις ρήξης και ανατροπής αυτού του συστήματος.

*

     Εργαζόμενε-η στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου,
οι Κομμουνιστές είναι και θα είναι δίπλα στο πρόβλημά σου , μαζί σου στον αγώνα, έγκαιρα σε προειδοποιούν γι΄αυτά που κάποιοι άλλοι, σκόπιμα και έντεχνα, κάποιες φορές , προσπαθούν να στα  κρύψουν.
Στους χώρους δουλειάς θα συνεχίσουμε να σε ενημερώνουμε, να σε καλούμε στον κοινό αγώνα , στον μονόδρομο της τάξη μας, για την οικοδόμηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης , που θα μας ανήκουν όλα όσα παράγουμε, χωρίς τα παράσιτα τους εκμεταλλευτές.
Σε καλούμε σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ,οργανωμένα, μαζικά, να μην εφαρμοστεί το πολυνομοσχέδιο, κανένας εργαζόμενος στον Δήμο δεν περισσεύει , κανένας εργατοϋπάλληλος στην "εφεδρεία"-απόλυση. 
Απομόνωσε τις ηγεσίες των Σωματείων σου, που ενώ η επίθεση της κυβέρνησης κλιμακώνεται, με το αυταρχικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης,της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών,που μειώνει μισθούς, που σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο, απολύει, καταργεί συμβάσεις, που μας στέλνει στον Μεσαίωνα, η πλειοψηφία των Δ.Σ  των σωματείων, εργαζόμενων, εργατοτεχνιτών και οδηγών του Δήμου, ενώ οι εργαζόμενοι φτωχαίνουν, αυτοί τώρα θυμήθηκαν να βγάλουν ανακοίνωση στις 25/10/2011. Και με την οποία οι συνδικαλιστές του δημάρχου , ευχαριστούν των Κο Δήμαρχο και τους "αριστερούς" υποστηρικτές του. επειδή: 
1. Συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ για να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζόμενων. Κύριοι συνδικαλιστές του δημάρχου, εσείς ούτε αυτό δεν κάνατε. Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού το απαιτούσε συνεχώς , με τελευταία επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ στις 10/10/20 http://lsamarousiou.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html
2.  Στήριξαν και ψήφισαν από κοινού οι δύο αυτές παρατάξεις , ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.
 Δηλαδή αυτό που τα σωματεία έπρεπε να κάνουν , να απαιτήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει, ψήφισμα των εργαζόμενων , όπως έγινε σε άλλους Δήμους.
Αλλά ούτε γι' αυτό δεν είναι ικανοί.! Η ικανότητά τους και το χρέος τους, εξαντλείται στα όρια που τους βάζει ο Κος Πατούλης σήμερα, όπως και στο παρελθόν στοιχιζόντουσαν πίσω από τον Τζανίκο. 
    Κύριοι συνδικαλιστές διαβάσατε το ψήφισμα που στηρίχθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ? Και αν ναι , πείτε στους εργαζόμενους , πρώην, νυν και επόμενους, που υποτίθεται πως εκπροσωπείται, πως ονομάζει ο λαός αυτόν που:
 -Πρώτα απολύει τους συμβασιούχους και μετά καταγγέλλει τις απολύσεις? Και οι συνδικαλιστές που δεν κάνουν τίποτα? 
-Πρώτα απειλεί με εισαγγελείς και μη πληρωμή των μισθών , για τις καταλήψεις και μετά στηρίζει αυτόν τον αγώνα? Και οι συνδικαλιστές που σφυρίζουν αδιάφορα?
-Ενώ "διαφωνεί" με τον Καλλικράτη και την κυβερνητική πολιτική, εφαρμόζει μέχρι κεραίας τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα αθωώνει την κυβέρνηση , κάνοντας λόγω για "άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση", που ικανότατα μας έχει κόψει μέχρι σήμερα 3-4 μισθούς, για "αδιέξοδα μνημόνια", που όμως έχουν ανοίξει διάπλατα την διέξοδο των μεγαλο-εργοδοτών,μεγαλο- εργολάβων ,τραπεζιτών και λοιπών παρασίτων της οικονομικής και παραγωγικής διαδικασίας, στην θωράκιση του πλούτου τους και των κερδών τους!? Και οι συνδικαλιστές που τα αναπαράγουν? 
 -Ενώ δεν έχει λεφτά στην "τσέπη"-ταμείο, δεν ξέρει πόσα χρήματα ,παράνομα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια δεν του αποδίδουν? Και φυσικά τους καταγγέλλει!
-Που ενώ "διαφωνεί"-τάχα με την επιστράτευση των εργαζόμενων, ΔΕΝ αναφέρετε στο ψήφισμα τους, τις δύο γραμμές που είχε το ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. "Δε θα δώσουμε στοιχεία των εργαζόμενων και κανένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου"! Και οι συνδικαλιστές που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα ψεύτικα και ανέξοδα λόγια του Δημάρχου?
-Που καταγγέλλει την ανάπτυξη που ο ίδιος υπηρετεί? ( Φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη οι Γερμανοί, ΥπερΜαρκετ σε απαλλοτριωμένα οικόπεδα του Δήμου οι Ολλανδοί κ.λ.π.) 
Μήπως τυχοδιώκτες? Μήπως καιροσκόποι? Μήπως Μαυρογιαλούροι?Μήπως συμβιβασμένοι? Μήπως ξεπουλημένοι?
 Εμείς δε θα σας κρίνουμε για το αν έχει υπογραφές και πως πήραν τα Δ.Σ αυτή την απόφαση, όπως ο ευεργέτης και εργοδότης σας Δήμαρχος.
Εμείς και κυρίως οι εργαζόμενοι, πρέπει να σας κρίνουν για τις αντεργατικές σας τακτικές. Για τον συμβιβασμό και την απογοήτευση που θέλετε να σπείρετε.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δε θέλει συχαρίκια απο σας. Οι Κομμουνιστές και από το μετερίζι του Δημοτικού Συμβουλίου θα κάνουν το καθήκον στο οποίο είναι ταγμένοι, να υπηρετούν με λόγια και πράξεις τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων στο Δήμο και όχι να παίζουν παιχνίδια κομματικά, πίσω από την πλάτη τους.
  
*
 Εργαζόμενε τέρμα πια στις αυταπάτες!  Γύρισέ τους την πλάτη. Σε κοροϊδεύουν! 
Υπάρχει πλέον μεγάλη εμπειρία από το ρόλο αυτών των συνδικαλιστών. Οι θέσεις και η τακτική αυτών των ηγεσιών αφόπλισε το συνδικαλιστικό κίνημα, έδωσε χρόνο στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του και την ΕΕ, διευκόλυνε την επίθεσή τους. Με αποτέλεσμα η εργατική τάξη να βρεθεί ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που ξέσπασε με αφορμή την κρίση.
Εχουν βαριές ευθύνες για τα φαινόμενα του εργατοπατερισμού, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της απεργοσπασίας, του συντεχνιασμού, της εξαγοράς και των εκφυλιστικών φαινομένων που στιγματίζουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για το χαμηλό βαθμό οργάνωσης, για την απομάκρυνση χιλιάδων εργαζόμενων από τα σωματεία.
Ομως δεν είναι μόνο το παρελθόν τους που πρέπει να καταδικαστεί. Ακόμα και τώρα μπροστά στις δραματικές αυτές εξελίξεις οι ηγεσίες αυτές δεν αλλάζουν ντορό. Μένουν γαντζωμένες στην ίδια στρατηγική, επιχειρούν με όλα τα μέσα να ποδηγετήσουν τους εργαζόμενους, να τους αποπροσανατολίσουν. Η στρατηγική τους για μια άλλη «καπιταλιστική ανάπτυξη», που θα ικανοποιεί δήθεν και τους εργάτες, μια «ανάπτυξη» πέρα από τις κρίσεις - που και γι' αυτές αποκρύπτουν τις πραγματικές τους αιτίες - με εγγυημένα τα εργατικά δικαιώματα, είναι το νέο φαρμάκι, με το οποίο ποτίζουν τις συνειδήσεις του εργατόκοσμου. Είναι ο λάκκος που ανοίγουν για να ξαναθάψουν το κίνημα, να το καταστρέψουν για πολλά χρόνια μπροστά.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες ανάγκες της εργατικής οικογένειας και η ικανοποίησή τους θέτει μπροστά στο εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα το καθήκον της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Εμείς μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας όλη την παραγωγή κι εξουσία, αυτό δεν εχει μόνο θεωρητική αξία. Εχει και αμεση πρακτική σημασία για το εργατικό κίνημα. Πρέπει και μπορεί να γίνει οδηγός της παρέμβασης των ταξικών δυνάμεων μέσα στους χώρους δουλειάς, στην καθημερινή δράση και συζήτηση με τους εργαζόμενους για όλα τα προβλήματά τους.
 Εμείς αυτών των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του δημάρχου,  την ψήφο και την στήριξη , δεν την  έχουμε ανάγκη.
Στηριζόμαστε και έχουμε εμπιστοσύνη στους ανιδιοτελείς και τίμιους εργάτες , που γνωρίζουν πως τόσα χρόνια οι Κομμουνιστές δεν τους χάιδευαν τα αυτιά για να τους αρπάξουν την ψήφο και μετά τους πετάγανε στο δρόμο της ανεργίας!
Εμείς δεν υποτάσσουμε τον αγώνα στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά υποτάσσουμε την κάλπη στην ταξική ανάγκη της κλιμάκωσης της πάλης, στην υποχρέωση όλοι μαζί να σηκωθούμε ψηλότερα. 


Οι  Κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι 
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης