Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΚλέφτες είναι οι καπιταλιστές


   
   Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της, ως δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στο Μαρούσι, καλούσε σε λαϊκό, ταξικό, συνειδητό ξεσηκωμό-ανυπακοή και ρήξη με τη καπιταλιστική βαρβαρότητα, οργανωμένο αγώνα με τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ , ενάντια στα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους , για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και για την Λαϊκή εξουσία.   
    Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε αυτούς που δηλώνουν αγανακτισμένοι, σε αυτούς που λένε ότι είμαστε αντίθετοι με το πολιτικό σύστημα, ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, και τους λέμε: Ναι, από εσάς πραγματικά εξαρτάται το αν η αντεπίθεση θα γίνει οργανωμένη, μαζική, αποτελεσματική. Αλλά, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συναγωνιστές, πρέπει να γλιτώσετε από ορισμένες ιδεοληψίες, προκαταλήψεις, πλάνες και λαθεμένες απόψεις.
Και μιλάμε ιδιαίτερα για τμήματα της εργατικής τάξης, για τμήματα των εργατοϋπαλλήλων και ορισμένα αυτό που λέγονται μικροαστικά λαϊκά φτωχά στρώματα. Πρέπει να γλιτώσετε από ορισμένα πράγματα και πρέπει κυρίως να αποφασίσετε πως δε θα γίνετε υποχείριο των ελιγμών της αστικής τάξης και των κομμάτων και των συνοδοιπόρων της και δε θα μπορούν να σας χρησιμοποιήσουν είτε άθελά σας, είτε ηθελημένα, (από αυταπάτες, δεν έχει σημασία), όπως σας χρησιμοποίησαν σε προηγούμενες φάσεις της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου.
 Το σύνθημα "κλέφτες" είναι λάθος, στο βαθμό που ο λαός εννοεί ότι κάποιοι τα έφαγαν κάτω από το τραπέζι. Υπάρχουν και αυτοί, σε αυτό το σάπιο σύστημα υπάρχουν. Αυτοί που κλέβουν κάτω από το τραπέζι. Και αυτά που κλέβουν είναι ελάχιστα μπροστά στη νόμιμη κλοπή. Όταν βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, βάζοντας τα αποθεματικά στις τράπεζες και μη δίνοντας τους τόκους που χρειάζονταν, όταν με την ανεργία αδειάζουν ανθρώπους και τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν κυκλώνουν τα νοσοκομεία οι πολυεθνικές του φαρμάκου και των εργαλείων, όταν ψηφίζεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, όταν ψηφίζεται η μερική απασχόληση, αυτά δεν είναι κλοπή; Αυτό είναι κλοπή!
Οταν υπάρχει το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης, που αποσπά την υπεραξία, όταν οι ιδιοκτήτες του πλούτου είναι αυτοί που δεν τους ανήκει ο πλούτος, αυτό δεν είναι κλοπή; Μόνο που, δυστυχώς, αυτή η κλοπή είναι νομιμοποιημένη. Ο λαός λοιπόν, πρέπει πριν απ' όλα, ας χρησιμοποιεί τον όρο "κλέφτες", αλλά πρέπει να ξέρει ότι κλέφτες είναι οι καπιταλιστές, αυτοί που κλέβουν νόμιμα πριν απ' όλα. Οι αποφάσεις που παίρνονται στο Κοινοβούλιο είναι αποφάσεις κλοπής. Είναι νόμιμες όμως, και είναι νόμιμες γιατί φέρουν τη σφραγίδα του Κοινοβουλίου και γιατί το Κοινοβούλιο το καθορίζει ο λαός. Στη Βουλή υπάρχουν κόμματα με συγκεκριμένα προγράμματα, ιστορία και πρακτική, κόμματα που εξυπηρετούν συμφέροντα. 
 Οταν είμαστε όλοι οι εργάτες μαζί,  στην απεργία, στους χώρους δουλειάς, απέναντι στην εργοδοσία, στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, τότε πραγματικά  θα μας φοβηθούν! 
 Όταν υπολογίζουν στην απεργοσπασία, στο φόβο,στην απογοήτευση, στο ότι μπορεί να λύσει ατομικά το πρόβλημα του ο κάθε εργάτης, τότε θα βρουν τρόπους να  ξανά κοροϊδέψουν τον Λαό.
 Το ΚΚΕ δε χρησιμοποιεί προσωπεία, δεν παριστάνει τον ακομμάτιστο, δεν απευθύνεται πλαγίως στο λαό για να υιοθετήσει τα συνθήματά του. Με παρρησία και θάρρος έχει αποδείξει ότι λέει άφοβα όλη την αλήθεια και προτείνει διέξοδο προς όφελος του λαού.
Το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στο λαό. Υπάρχει λύση. Η χώρα μας έχει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για να γίνει αυτό απαιτείται να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία οι μεγάλες, στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις. Να διαμορφωθεί ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων. Να υπάρχει πανεθνικός κεντρικός σχεδιασμός με λαϊκή εξουσία και εργατικό λαϊκό έλεγχο. Αυτός ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μπορεί να τον ανοίξει μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που ξεκινάει από τους τόπους δουλειάς και απλώνεται παντού. Δίνει, ταυτόχρονα, καθημερινά μάχες για την υπεράσπιση των ανέργων, της λαϊκής οικογένειας, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, χωρίς να χάνει το στόχο της ριζικής ανατροπής.
Το ΚΚΕ καλεί σε αυτόν το δρόμο συμπόρευσης τις εργατικές λαϊκές δυνάμεις, ειδικά αυτές που για χρόνια ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Τις καλούμε για να οργανώσουμε τη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση, τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα τα αλλάξει όλα προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.
Καμιά υποταγή στα τρομοκρατικά διλήμματα και τις απειλές του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης. Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στα δικά τους διλήμματα και αδιέξοδα. Εχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Εχει τη δύναμη με την οργάνωση και τη συμμαχία του, με ισχυρό ΚΚΕ, να προχωρήσει αποφασιστικά μπροστά για τη δική του εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή οικονομία, να γίνει πραγματικά αφεντικό στον τόπο του και να συμβάλει καθοριστικά και ουσιαστικά στην πάλη των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου κατά της καταπίεσης των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.