Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.com32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Αύριο η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
 Στις 8 π.μ. η εκκίνηση από τον Τύμβο, στις 6.30 μ.μ. ο τερματισμός στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Αύριο Κυριακή 8 Μάη πραγματοποιείται η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Λ. Μεσογείων), όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.
Στις 9.30 π.μ. η πορεία προγραμματίζεται να φτάσει στη Νέα Μάκρη, όπου θα γίνει χαιρετισμός από εκπρόσωπο του ΜΑΣ. Στις 12 μ., στη διασταύρωση της Ραφήνας, θα γίνει χαιρετισμός από εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ και στις 2 μ.μ., στην Παλλήνη, χαιρετισμός από την ΟΓΕ. Στις 5 μ.μ., σε στάση - εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή, θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και στην εκδήλωση υποδοχής των Ειρηνοδρόμων στο Πεντάγωνο θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης ΓΓ του ΠΣΕ. Θα χαιρετίσει επίσης εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και θα ακολουθήσει συναυλία.
Ανάλογες αντιιμπεριαλιστικές, αντιΝΑΤΟικές πορείες έχουν προγραμματιστεί από Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: Στο Βόλο, στις 12 Μάη, με εκκίνηση από την πλατεία Ανακασιάς. Στη Σάμο, στις 15 Μάη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μάη. Στη Μυτιλήνη, στις 22 Μάη. Στην Τρίπολη, στις 29 Μάη. Αναμένονται επίσης οι ημερομηνίες πραγματοποίησης αντίστοιχων δραστηριοτήτων και σε άλλες πόλεις.

Για τη Μαραθώνια Πορεία δρομολογούνται τα παρακάτω λεωφορεία: Αθήνα, για τον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 6.30 π.μ. από πλατεία Κάνιγγος. Αιγάλεω, στις 6.45 π.μ. από πλατεία Εσταυρωμένου και στις 7 π.μ. από τη στάση «Αγ. Αντώνιος» του Μετρό στο Περιστέρι. Πετρούπολη, στις 6.45 π.μ. από το Δημαρχείο Πετρούπολης, στις 7 π.μ. από ΟΤΕ Ιλίου, στις 7.15 π.μ. από «Goody's» Aγ. Aναργύρων και στις 7.25 π.μ. από Δημαρχείο Καματερού (Λ. Φυλής). Χαλάνδρι, στις 7 π.μ. από την πλατεία Χαλανδρίου. Ελευσίνα, για Αγία Παρασκευή, στις 4 μ.μ., από το δημοτικό πάρκινγκ. Πειραιάς, για Τύμβο Μαραθώνα στις 6.30 π.μ. από την πλατεία Κοραή, με στάσεις στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, στο Περιβολάκι (Νίκαια) και στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Επίσης στις 2.30 μ.μ. από την πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα, Λεωφ. Λαμπράκη, Νεάπολη Νίκαιας) με στάσεις στο Περιβολάκι και στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ταύρος, στις 6.40 π.μ., από το Δημαρχείο (οδός Πειραιώς) και 7 π.μ. από τη γέφυρα Καλλιθέας (οδός Σιβιτανίδου). Ν. Ιωνία, στις 6.45 π.μ. από τον ΟΤΕ Ν. Ιωνίας. Ν. Σμύρνη, στις 6.30 μ.μ., από Ομήρου και Ελευθερίου Βενιζέλου.