Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΓια το "νέο σχολείο"...


Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι γονείς,
·που φορτωνόμαστε σαν υποζύγια χρόνια τώρα και την ανάπτυξη και την κρίση τους
· που βλέπουμε τα παιδιά μας από την πιο τρυφερή ηλικία να καταδικάζονται στην ημιμάθεια, την εντατικοποίηση, τον αποκλεισμό. Που βλέπουμε τους εφήβους μας να ατενίζουν το μέλλον τους με ανασφάλεια, στο φόντο της αυξανόμενης ανεργίας και της «δια βίου μάθησης».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ …ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Κανένας οικονομικός ή παιδαγωγικός λόγος δεν εξηγεί το κλείσιμο κανενός σχολείου. Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την «Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος», μέρος της οποίας είναι και οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, ολοκληρώνουν ένα έγκλημα δεκαετιών! Στόχος τους, η δημιουργία «πολυδύναμων σχολικών κέντρων» 400-500 μαθητών, έτσι που να είναι άξια επένδυσης από τους μεγαλοεργολάβους και τις επιχειρήσεις που θα μπορούν να λυμαίνονται την παιδεία. Το λεγόμενο «νέο σχολείο», είναι αυτo-διαχειριζόμενο, λειτουργεί όχι με ευθύνη του κράτους, ενιαία για όλα τα παιδιά, αλλά με ευθύνη της “τοπικής κοινωνίας” (βλ. γονείς, επιχειρήσεις, Δήμους και Περιφέρειες). Με τις αλλαγές που γίνονται, σε δομή και περιεχόμενο, θα οξυνθεί η ταξική διαφοροποίηση και θα οδηγηθούμε στην πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Είναι δική τους παραδοχή ότι σ’ αυτά τα σχολεία-μαμούθ θα εφαρμοστούν τα νέα διαφοροποιημένα προγράμματα σπουδών, δηλ. τα προγράμματα των χορηγών! Αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα μας, χρόνια τώρα, θα κανονίζουν τα προγράμματα του σχολείου, θα διαμορφώνουν την προσωπικότητα των παιδιών μας, για να τα κάνουν πιο βολικά και πειθήνια για την εκμετάλλευσή τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα ενημερώσαμε το λαό, από πολύ νωρίς, για τη στρατηγική του «νέου σχολείου», κόντρα στα όμορφα λόγια και τις σικέ διαβουλεύσεις που κάνουν ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και οι «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ» ΔΗΜΟΙ. Δεν κρύψαμε , ότι το σχολείο αυτό προετοιμάζετε δεκαετίες από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και απλά υλοποιείται τώρα, ωθούμενο από τον «Καλλικράτη» και το «μνημόνιο».
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!
Καλούμε σε αντίστασή , στις γειτονιές , σε κάθε σχολείο, με πικετοφορίες, συμβολικό κλείσιμο σχολείων και δρόμων. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σήμερα απόφαση ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τις συγχωνεύσεις. Ανοίγουμε κύκλο γενικών συνελεύσεων σ’ όλα τα σχολεία και όχι μόνο σ’ αυτά που συγχωνεύονται, γιατί η μοίρα όλων των παιδιών από τις λαϊκές οικογένειες είναι κοινή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ :
·κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ.
· μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους, χωρίς ευελιξίες και μαθητείες.
μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην εκπαίδευση.
· αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
·δημόσια, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, που θα είναι κρατική περιουσία και ευθύνη, έτσι που να μπορούν να καλυφθούν οι κτιριακές ανάγκες και να αντιστοιχούν 15 μαθητές / τμήμα για τα νηπιαγωγεία και την α’, β’ δημοτικού και 20 για τις υπόλοιπες τάξεις – βαθμίδες και οι υποδομές θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες διδασκαλίας και αγωγής.
·ΟΧΙ στην κατάργηση – υποβάθμιση του ΟΣΚ. ΌΧΙ στην οικοδόμηση σχολείων και παιδικών σταθμών με ΣΔΙΤ.
· Ενιαίο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ, 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.
· Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή.
· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με ισότιμα ιδρύματα που θα κατοχυρώνουν τα επιστημονικά αντικείμενα, την ενότητα των προγραμμάτων σπουδών και της χρονικής τους διάρκειας, την επιστημονική και επαγγελματική ειδίκευση.
· Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, επιστημονικά και παιδαγωγικά επεξεργασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες της κάθε ηλικίας.

ü Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια, να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός και τα παιδιά του.
ü Ενιαίο μέτωπο πάλης ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τις οικογένειές μας και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας, να ανοίξουμε το δρόμο για το σχολείο των λαϊκών αναγκών και την κοινωνία που μπορεί να το οικοδομήσει.


ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα και οι νέοι να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο!

Να μη γίνουν τα σχολεία μας απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για μας και τα παιδιά μας και βολικά για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους
Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν αριθμοί. Τα σχολεία δεν θα γίνουν επιχειρήσεις!

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!


Διαδηλώνουμε ενάντια στο «νέο καλλικρατικό» σχολείο που επιβάλλει τη δημιουργία πολυδύναμων σχολικών κέντρων (συγχωνεύσεις-καταργήσεις) και εχθρεύεται το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή,
την ΠΕΜΠΤΗ 17-3-2011 & ΩΡΑ 12 π.μ., ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Μαρούσι 14/3/2011