Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΣυμφορά - Ανατροπή

logo_laikisyspeirwsi_maroussi

H ανεργία, όπως ανακοινώθηκε χτες, εκτινάχτηκε το Νοέμβρη του 2010 στο 14%. Το ποσοστό είναι εφιαλτικό. Το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία. Πρόκειται για την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία. Που σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία, η πολύ μεγαλύτερη και «αχαρτογράφητη» από τις στατιστικές υπηρεσίες, εξαπλώνεται σαν χιονοστιβάδα καταπλακώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
*
Τα στοιχεία των ίδιων των εμπόρων προειδοποιούν ότι αθροιστικά τη διετία 2010 - 2011 απειλούνται με «λουκέτο» πάνω από 300.000 μικρομάγαζα.
*
Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων λεηλατούνται πολλαπλά. Ο,τι «περισσεύει» μετά από τις κυβερνητικές περικοπές, όσα ψίχουλα απομένουν από τις μειώσεις μισθών που επιβάλλουν οι βιομήχανοι, εξανεμίζονται από την ακρίβεια. Ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό πάνω από 5%. Εκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες. Οι φόροι στη βενζίνη σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 63%. Μέσα στο 2010 οι υπηρεσίες της ΔΕΗ επιβεβαιώνουν ότι δόθηκαν ένα εκατομμύριο (!) εντολές διακοπής του ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους.
*
600 δις. ευρώ από ελληνικές καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας, χώρια άλλες καταθέσεις, στις τράπεζες στην Ελλάδα, σε εταιρείες κ.κλπ. Οι καταθέτες δεν είναι εργαζόμενοι μισθωτοί, ούτε μικροεπαγγελματίες και φτωχοί αγρότες. Να πού πήγαν τα χρήματα και μάλιστα νόμιμα, αφού τη νομιμότητα τη διαμορφώνουν οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους.
*
Ο,τι είχε απομείνει να θυμίζει «δημόσιο» τομέα, μετά την επί δεκαετίες υπονόμευσή του, τη λειτουργία του ως «φιλέτο» επιχειρηματικής καταλήστευσης, την αξιοποίησή του ως γαλαζοπράσινο κομματικό φέουδο, τώρα πλέον καταργείται και εν μέσω συκοφαντιών εναντίον των εργαζομένων παραδίδεται εξ ολοκλήρου στον «υγιή» ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για τον ίδιο «υγιή» ιδιωτικό τομέα των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και των τραπεζών, που προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση, την οποία καλούνται να πληρώσουν οι λαοί.
*
Η Ελλάδα, μετά από πολλές δεκαετίες, αντιμετωπίζει το φαινόμενο η νέα γενιά της να αναζητά τρόπους για να μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Ήδη ιδιωτικά γραφεία διαφημίζουν στο κέντρο της Αθήνας ότι εξασφαλίζουν χαρτιά για τη μετανάστευση Ελλήνων σε Αυστραλία και Καναδά. Πάνω από 48.000 είναι οι κατατεθειμένες αιτήσεις νέων Ελλήνων έως 30 ετών που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό μέσω του «Europass».
*
Αυτή τη στιγμή στη χώρα συντελείται μια συμφορά.
Τα όσα νομοθετούνται, πολλών εκ των οποίων οι συνέπειες - όπως στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στις «αναδιαρθρώσεις» στην Υγεία και στην Παιδεία - θα εκδηλωθούν μέσα σε μερικούς μήνες και λίγα χρόνια, θα αποτελέσουν αφορμή για πλήρη εξανδραποδισμό.
*
Η οργάνωση, η μαζική αντίσταση, η λαϊκή ανυπακοή δεν ήταν ποτέ μια από τις «πολλές» επιλογές.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καταδεικνύεται ότι αποτελούν καθήκον και μονόδρομο επιβίωσης.
Συνεχίζουμε οργανώνουμε την αντεπίθεση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και των συμμάχων της. Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Όλοι μαζί στην απεργία στις 23 Φλεβάρη! Να μη λείψει κανείς από τη συγκέντρωση του ΠΑ ΜΕ στην Ομόνοια στις 11 το πρωί!.

Οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους ένα μονόδρομο έχουμε να βαδίσουμε , της ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε, το άνοιγμα του μόνου "κλειστού επαγγέλματος" που απομυζά και ιδιοποιείται  τον κοινωνικά παραγόμενα  πλούτο , της αστικής τάξης και του καπιταλιστικού τρόπου υπανάπτυξης πλέον της παραγωγής και της κοινωνίας.

Προέχει η αλλαγή συσχετισμού δύναμης στο επίπεδο της κοινωνίας, στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, παντού, στη δημιουργία μαζικού λαϊκού μετώπου που αντιπαρατίθεται στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης από τη σκοπιά της πάλης για την κοινωνικοποίηση, τον παραγωγικό συνεταιρισμό, τον πανεθνικό σχεδιασμό, τον εργατικό έλεγχο, την αποδέσμευση της χώρας από την και το . Μόνο μια εξουσία μπορεί να υλοποιήσει μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, με το λαό πρωταγωνιστή, η εργατική λαϊκή εξουσία. Όσο πιο κοντά έλθει τόσο θα απομακρύνουμε τα χειρότερα, θα ξεκινήσει η απόπειρα της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας.