Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΚαμία απόλυση. Μονιμοποίηση για όλους τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, προειδοποίησε και προεκλογικά τους εργαζόμενους του Μαρουσιού και ειδικότερα εκείνους του Δήμου πως η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που περνάει και μέσα από τον «Καλλικράτη», εξυπηρετώντας τραπεζίτες και κεφάλαιο, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Ήδη πριν από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτήσαμε με τη μορφή του κατεπείγοντος στις 28/12/2010 Αριθ.Πρωτ.095590 να συζητηθεί το θέμα «της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Η απάντηση ήταν αρνητική.
Από το 1ο Δημ.Συμβούλιο απειθαρχήσαμε σε «διαδικασίες» και «νομοτυπίες» και απαιτήσαμε πάλι να μπει και να συζητηθεί το θέμα  των συμβασιούχων. Η απάντηση ήταν και πάλι, πως η διαδικασία δεν το επιτρέπει. 

Η «Διαδικασία του Καλλικράτη» τους,  επιτρέπει την ανάλωση ωρών του Δ.Σ στα αλισβερίσια των δύο μεγάλων κομμάτων και των στηριγμάτων τους για να μοιράσουν τις «καρέκλες» των επιτροπών ΑΛΛΑ δεν επιτρέπει τη συζήτηση για τους εργαζόμενους που, «όλοι» υποκριτικά επικαλούνται για τη συμβολή τους όταν πετιούνται στο δρόμο.

Στη 2η συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου επαναφέραμε το θέμα των συμβασιούχων, «ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΝΤΑΣ»  άλλη μια φορά στις διαδικασίες, οι οποίες όμως κράτησαν το ΔΣ επί 6 ώρες να συζητάει για το που θα κάτσει ο αντιπρόεδρος και το πώς το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ μαζί με τους ΠΑΣΟΚ «εκτός του ΠΑΣΟΚ» θα σχεδιάσουν καλύτερα να πετάξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση από τις επιτροπές. Στο τέλος της συνεδρίασης ζητήσαμε να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή να μην απολυθεί κανείς μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απάντηση ήτανε αρνητική.

Η εργατική επαγρύπνηση των ταξικών δυνάμεων οδήγησε το Συνδικάτο των ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μαρουσιού-Πεύκης και την ΠΑΣΕΒΕ να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά όταν άρχισε ο «χορός» των απολύσεων από τη Δημοτική Αρχή σήμερα 10/01/2011. Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε άμεσα το ζήτημα σύγκλησης έκτακτου Δημ. Συμβουλίου όπου έλαβε την αρνητική απάντηση λόγω διαδικαστικών κωλυμάτων.

Η παρουσία  και η δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΠΑΜΕ και της Κοινωνικής Συμμαχίας ανάγκασαν να δεσμευτεί η Δημ.Αρχή να σταματήσει τις απολύσεις προσωρινά καθώς επίσης πίεσαν τα σωματεία να πάρουν θέση και να συγκαλέσουν γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι υπόλογες και συνένοχες για τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι. Και οι δύο διαμόρφωσαν το καθεστώς της ομηρίας και ταυτόχρονα μαζί και με τους ΣΥΝεργάτες τους ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 την τροπολογία που στην ουσία απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Είναι τα κόμματα αυτά που ακόμα και σήμερα επικαλούνται κοινοτικές οδηγίες που τάχα μονιμοποιούν εργαζόμενους και είναι οι συνδικαλιστές αυτών των κομμάτων, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο καλώντας τους να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά μέσα από ατελείωτες νομικίστικες διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η κοινοτική οδηγία 70/1999 σε καμιά περίπτωση δεν προβλέπει, ούτε επιβάλλει, όπως ισχυρίζονται, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Το έγκλημα ολοκλήρωσε οι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον νόμο του Ραγκούση στις 28/12/2009 που έβαλε οριστική ταφόπλακα στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι εχθροί των συμβασιούχων δεν μπορούν να κοροϊδεύουν άλλο, υπάρχει εμπειρία για την στάση τους απέναντι στους αγώνες των συμβασιούχων και stage το προηγούμενο διάστημα.

Οι δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι δεν πρέπει να απογοητευτούν. Αντίθετα τώρα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη σταθερή και πλήρη εργασία. Είναι καθαρό ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, είναι να γιγαντώνουν τις στρατιές των συμβασιούχων και να διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Στους περισσότερους Δήμους έχουμε απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους και οι εκλεκτοί Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και ΣΥΝ στέλνουν των κόσμο στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα. Θέλουν μία και καλή να μην αφήσουν κανένα περιθώριο μονιμοποίησης των συμβασιούχων να τους στείλουν στην ανεργία.

Είναι σίγουρο ότι η καινούρια φάμπρικα δικαστικών προσφυγών που έχουν ανοίξει δεν είναι προς όφελος των συμβασιούχων, αφού η εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και όχι νομικό. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους να τους κρατήσουν μακριά από το ταξικό κίνημα, που είναι το μόνο που μπορεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα.

Οι αντεργατικοί νόμοι και η αντιλαϊκή πολιτική ανατρέπονται με την οργανωμένη και πειθαρχημένη ταξική πάλη. Η θέση αυτή βρίσκεται απέναντι σε διοικήσεις Δήμων και παρατάξεις που υιοθετούν και στηρίζουν αυτήν την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων μέχρι τώρα.
Έχουν αποδεχτεί την μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μηχανισμό ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, με την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, τις εργολαβίες, την ανασφάλιστη εργασία χωρίς δικαιώματα.

Σας καλούμε  να αγωνιστούμε για:
Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.
Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα αναδρομικά.