Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑγωνιστική Παρέμβαση

Την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε απλήρωτη χήρα εργαζόμενη γυναίκα, κατοίκου Αμαρουσίου, απαίτησε και πέτυχε η αγωνιστική παρέμβαση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, του ΠΑΜΕ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΕΥΚΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΣ στις 29/12/2010 στα γραφεία της ΔΕΗ στην Κηφισιά και με διεκδικητικό πλαίσιο για :
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ, ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 30%
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΦΠΑ


Η γυναίκα, που μεγάλωσε και σπουδάζει σήμερα το παιδί της, δουλεύει πολύ σκληρά ως καθαρίστρια, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε δύο δουλειές και παρ' όλα αυτά, με δυσκολία μπορεί να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες. Η ΔΕΗ, αδιάφορη για την κατάσταση που ζούσε η γυναίκα και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει, της έκοψε το ρεύμα από τον περασμένο Αύγουστο!
Η ΔΕΗ, παρά το ότι έμαθε από την ίδια, που ζήτησε διακανονισμό για το χρέος των 1.100 ευρώ, ότι ήταν απλήρωτη τρεις μήνες και γι' αυτό δεν μπορούσε να εξοφλήσει το λογαριασμό, ζητούσε για την επανασύνδεση το 80%! δηλαδή 860 ευρώ ως πρώτη δόση... Όπως είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα, «αν είχα τα 860 ευρώ...».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του διακανονισμού, όπως ορίζεται από το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα: Αδυναμία εξόφλησης γιατί το ποσό που ζητείται είναι το ίδιο και ο χρόνος αποπληρωμής είναι σύντομος. Τελικά, η μαζική αγωνιστική παρέμβαση του, που προκάλεσε μάλιστα και δυσανασχέτηση στους αρμόδιους, περιόρισε την άμεση καταβολή στα 400 ευρώ και την προκαταβολή στα 200 ευρώ.

Πάντως, η αδυναμία ανέργων, χαμηλόμισθων εργαζομένων, απολυμένων και συνταξιούχων να αντεπεξέλθουν οικονομικά, όλο και θα πολλαπλασιάζεται, με δεδομένα και τα νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.